Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JESTE LI ČULI ZA NJU?

Otkriveno tko je zagonetna Hrvatica u zagrljaju Marija Mandžukića

Mandžukić
Foto: Pixsell/Reuters
1/8
21.05.2019.
u 10:57

Pažljiviji pratitelji primijetili su da je Mandžukić tijekom slavlja zagrlio jednu nogometašicu. Riječ je o Hrvatici Doris Bačić (24), djevojci iz Neuma, koja čuva vrata hrvatske nogometne reprezentacije.

Juventus je u nedjelju nakon remija s Atalantom (1:1) na svom stadionu proslavio osmi naslov prvaka Italije i 35. ukupno. 

Večer je obilježio Mario Mandžukić koji je zabio sjajan gol o kojem se pričalo u Italiji. Nakon susreta na travnjak su izišli i brojni djelatnici kluba, supruge, djevojke igrača, obitelji...

Pažljiviji pratitelji primijetili su da je Mandžukić tijekom slavlja zagrlio jednu nogometašicu. Riječ je o Hrvatici Doris Bačić (24), djevojci iz Neuma, koja čuva vrata hrvatske nogometne reprezentacije. Nogometašica brani za žensku momčad Juventusa koja je također osvojila naslov prvaka Italije.

Foto: Instagram Asos

Inače, Bačić je u Juventus stigla iz Anderlechta, a svojedobno je branila boje i londonskog Arsenala. Njezin sportski put počeo je u Dubrovniku gdje je trenirala džudo. 

– Imala sam velikih ambicija u džudu, a onda sam se morala prebaciti na neki manje zahtjevan sport što se tiče ozljeda jer sam dobila skoliozu (op. p. iskrivljena kralježnica). 

Budući da u Neumu nije bilo drugog sporta osim nogometa, počela sam igrati s dečkima. To je bila sramota za djevojčicu, ali je meni zdravlje bilo važnije. Opet, zbog predrasuda da je nogomet isključivo muški sport, iz inata sam počela sve više i više trenirati – prisjetila se svojedobno u razgovoru za Večernji Bačić. 

A kako je uopće završila u Arsenalu?

– Skauti Arsenala primijetili su me na utakmici između Hrvatske i Engleske kada smo izgubili 0:3, a ja sam obranila desetak teških udaraca – rekla je Doris Bačić za sportski tjednik Max!.  

Visoka je čak 185 centimetara, u godinu dana naglo je izrasla.

– Poput tate Davora. I njemu se to dogodilo. Trebao je ići na operaciju, bio je u kolicima, ali sada je sve u redu. Inače, tata je bio boksač u sarajevskom Željezničaru. Ali nikad nije otišao na nekakvo veliko natjecanje. Danas je vlasnik ribljeg restorana Libertas u Sarajevu. Ove godine dobio je nagradu za najbolji restoran u Bosni i Hercegovini. No, da ne bi bilo zabune, Sarajlije, naravno, više vole pojesti ćevape ili burek, a kod tate uglavnom dolaze strane delegacije i poslovnjaci – istaknula je Doris koja se s 14 godina upisala se u ženski nogometni klub Libertas u Dubrovniku. 

Nije htjela igrati za BiH

– Sjećam se da sam prve godine nastupa za Libertas bila proglašena najboljom vratarkom na juniorskom prvenstvu Hrvatske u Slavonskom Brodu. Nedugo zatim dobila sam poziv za hrvatsku reprezentaciju. To je bila U-15 vrsta u osnivanju čiji je izbornik bio Marijo Tot. Nakon Libertasa prešla sam u Omblu, pa u Sarajevo.

U Sarajevu je branila u Ligi prvakinja, a bila je i blizu tati.

– Zanimljivo je da je puno gledatelja dolazilo na naše utakmice, ali samo u Ligi prvakinja. Kada smo igrali prvenstvene utakmice, nitko u gradu nije imao pojma da igramo. 

Iz Sarajeva je otišla u Osijek.

– Mnogi su se čudili mojoj odluci. U Sarajevu sam imala posebnog trenera za vratare, u Osijeku nisam.

U međuvremenu su čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine željeli da brani za “ljiljane”. 

– Čelnici Saveza stalno su dolazili u tatin restoran kako bi me nagovorili. Pokušali su me uvjeriti i moji treneri iz Sarajeva, gdje sam igrala. Međutim, ja sam Hrvatica i za mene nije bilo nikakve dvojbe za koga ću braniti – rekla je Doris koja je umalo promijenila mišljenje. 

– Igrali smo protiv Srbije kod njih i naša prva vratarka imala je loš dan. Mislila sam da će me tadašnji izbornik Dean Klafurić uvesti u igru, ali on to  nije učinio pa smo se poslije utakmice posvađali i rekla sam da ću promijeniti reprezentaciju. U to vrijeme nisam bila vratar za klupu. Nakon toga smo igrali s Nizozemskom i uveo me u igru u 90. minuti. Samo da upišem nastup. Ja sam nekako zaboravila na incident iz Srbije i nastavila braniti za Hrvatsku. 

Mjesečno 5000 funti

Svojedobno je otkrila i da u Arsenalu odlično zarađuje.

– Meni je u klubu mjesečni minimalac 5000 funti. To je kada nema utakmica, a zimi se ne igra zbog lošeg vremena. To je cijena kada se potpisuje prvi profi-ugovor. Druge djevojke u klubu imaju puno veće plaće. Ne razgovaramo koliko tko zarađuje, ali se neslužbeno zna da Škotlanđanka Kim Little ima mjesečno 15.000 funti. Usto, ona je bila najbolja igračica Velike Britanije na OI u Londonu - rekla je tada.

>> U galeriji na vrhu teksta pogledajte koliko vrijede na naši nogometaši 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije