Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO VIDEO

Otkriveno tko je aktivist koji se zapalio i zašto je to učinio. Ima samo 20 godina

Laver Cup
Foto: Andrew Boyers/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.09.2022.
u 20:40

Poslijepodnevni dio programa obilježio je i upad prosvjednika na teren za vrijeme dvoboja Tsitsipasa i Schwartzmana. Aktivist koji se zalaže za podizanje svijesti o klimatskim u znak protesta je sjeo na teren, polio svoju desnu ruku gorivom i zapalio ju.

Drugi tenisač svijeta Norvežanin Casper Ruud i Grk Stefanos Tsitsipas donijeli su prva dva boda reprezentaciji Europe na petom izdanju Laver Cupa koje je u petak započelo u londonskoj O2 Areni.

Ruud je sa 6-4, 5-7, 10-7 bio bolji od Amerikanca Jacka Socka, a Tsitsipas je sa 6-2, 6-1 pobijedio Argentinca Diega Schwartzmana.

Poslijepodnevni dio programa obilježio je i upad prosvjednika na teren za vrijeme dvoboja Tsitsipasa i Schwartzmana. Aktivist koji se zalaže za podizanje svijesti o klimatskim u znak protesta je sjeo na teren, polio svoju desnu ruku gorivom i zapalio ju.

Brzom intervencijom zaštitara vatra na prosvjednikovoj ruci je ugašena, a on je iznesen s terena.

Britanski mediji su izvijestili da se radi o pripadniku aktivističke skupine "End UK Private Jets" (Ukinite britanske privatne zrakoplove) koja tvrdi da je "emisija ugljičnog dioksida u 2022. genocid".

Doznalo se da je aktivist koji se zapalio 20-godišnjak pod imenom Kai. Sve je najavio u videu koji je objavio na Twitteru.

"Znam da će navijači na terenu biti uznemireni, da će neki biti traumatizirani činjenicom da ću se samoozlijediti. Nepravedno je to što će publika patiti jer nije ništa kriva za to. Moramo zaustaviti globalno zagrijavanje, stotine milijuna ljudi će proći kroz neviđene stvari. Odgovor britanske elite na to je da i dalje lete privatnim avionima", poručio je Kai koji je prošao bez ozbiljnijih ozljeda. 

>> Roger Federer objavio kraj karijere

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Čudomix
Čudomix
21:20 23.09.2022.

Sam je ugasio vatru na ruci. Valjda je skužio da je vatra prilično vruća.

Avatar Tombstone
Tombstone
06:15 24.09.2022.

Malo jaci krele

DM
drazen.muhvic
15:01 24.09.2022.

Bravo! Spasio si svijet! Ili ipak nisi? Ugasili su te...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije