Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE JE ZAPRAVO LOGIČNO

Što točno znači poruka Torcide? Podignuli transparent Perpetuum mobile possibile est

Split: Prva utakmica 3. pretkola UEFA Konferencijske lige HNK Hajduk - Vitoria SC
Miroslav Lelas/PIXSELL
05.08.2022.
u 13:02

Najvatreniji navijači Hajduka pripremili su kao i obično, vanserijsku koreografiju i poslali poruku svima.

 Torcida je sinoć na sjevernoj tribini napravila spektakularnu koreografiju o kojoj će se još dugo dugo pričati u Hrvatskoj, regiji ali i u svijetu, jer brojni portali i streaming kanali danas dijele fotografije i videa poruke Hajdukovih navijača, a kadrovima su zatrpane i društvene mreže. Koreografiju su izveli u dva dijela, ispod Sjevera razvili su veliki natpis Eureka!, aludirajući na otkriće, spoznaju,. A kada je otkriven i gornji dio koreografije u kojoj je sudjelovao svaki čovjek s tribine, prikaz Njutnovog klatna, stvari su postale jasnije. 

Svojim tijelima i uz pomoć kartona koje su simultano podizali u zrak, Hajdukovi navijači klatno su zamijenili porukom Perpetuum mobile possibile est.

Time su simbolički objasnili kako su upravo oni, članovi Torcide, pokretač, motor, kuglica (koja se njiše u Perpetuumu) - ili najjednostavnije rečeno - glavni impuls za splitsku momčad.  Kod perpetuuma se jedna kuglica, ona zadnja, uvijek njiše, stalno je u pokretu, a Torcida daje baš takav impuls Hajduku. Pokazali su to i sinoć protiv Vitorije u ludom preokretu i pobjedi Hajduka, u kojoj je ekstatična atmosfera ovaj put popraćena vrijednim rezultatom. Hajduk je to dugo čekao, kao i trenutak u kojem će sa Sjevera zagrmjeti 'Ovo je Hajduk'. 

Komentara 5

Avatar mg940
mg940
14:55 05.08.2022.

I sami navijači ajduka su iznenađeni

MT
mačak tom
13:26 05.08.2022.

"Torcidina dubokoumna poruka" - baš sam se dobro nasmijao ovom oksimoronu hahahaha

Avatar HrvatskuHrvatima
HrvatskuHrvatima
13:20 05.08.2022.

Pa tko im je smišljao koreografiju, Puljak? ... Prvo smo pomislili da su bombe, a kako smo znali da je "pokretna" koreografija, mislili smo da će eksplodirati... nije to..... Onda smo pomislili da su kuglice na boru u Hajdukovoj boji pa kao ovo je naša godina... pa nije ni to... Da nije bilo Perpetuum nikad nitko ne bi skužio što u stvari "fizičari i filozofi" sa sjevera žele reći. ...P.S. ima bit da se puši neka dobra trava totalno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije