Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Debi u Ligi nacija

Otkriven sastav za Španjolsku, Dalić ima samo jednu dvojbu!

Portugal - Hrvatska
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
11.09.2018.
u 13:52

Bit će ovo sedmi međusobni susret Hrvatske i Španjolske, a zasad naši protivnici imaju jednu pobjedu više (3:2), dok je jedan susret završio bez pobjednika

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras debitira u novom Uefinu natjecanju – Ligi nacija! Dalićevi izabranici u Elcheu otvaraju sa Španjolcima koji su natjecanje otvorili pobjedom nad Englezima s rezultatom 2:1.

Pod vodstvom Luisa Enriquea izgledaju mnogo bolje, ubrzali su igru i večeras nas očekuje jako težak protivnik. Pogotovo ako se u obzir uzme podatak da su izrazito dobar domaćin pa tako kod kuće nisu izgubili čak 15 godina!

>>Pogledajte trening reprezentacije

– Znam da Španjolska nije 15 godina izgubila natjecateljsku utakmicu na domaćem terenu, ali vjerujem da možemo srušiti tu tradiciju. Rušili smo neke tradicije i na SP-u, zašto ne bismo i sada u Elcheu. Vjerujem da nakon Argentine i Engleske možemo srušiti i trećeg svjetskog prvaka u dva mjeseca – rekao je Dalić.

Vatreni su prije dva mjeseca oduševili svijet i uzeli srebro u Rusiji, ali otada se mnogo toga promijenilo. Od reprezentacije su se oprostili Subašić, Ćorluka i Mandžukić, a nema ni ozlijeđenih Lovrena, Strinića, Rebića i Kramarića, pa će naš izbornik morati tražiti neka nova rješenja.

>>Pogledajte kako je Modrić razveselio mladog navijača

Dalić je i sam najavio da će Hrvatska uvijek igrati na pobjedu, ali da mu ovo natjecanje služi kao selekcija za ono najbitnije, a to je projekt Europsko prvenstvo.

– Rekao sam da nam rezultat u Ligi nacija nije na prvom mjestu, ali to ne znači da ne želimo pobjedu. Dat ću priliku nekim igračima da budem načistu mogu li na njih računati u budućnosti.

Bit će ovo sedmi međusobni susret Hrvatske i Španjolske, a zasad naši protivnici imaju jednu pobjedu više (3:2), dok je jedan susret završio bez pobjednika. Večeras ćemo pokušati srušiti njihovu tradiciju, a već se zna i vjerojatni sastav. Prema posljednjim informacijama iz Španjolske, u napadu će biti Santini, a izbornik ima još jednu dvojbu: nije siguran hoće li zaigrati Pjaca ili će pokušati izvesti neku kombinaciju s Kovačićem.

Portugal - Hrvatska
1/11

Sastav bi, prema svemu sudeći, trebao izgledati ovako: Kalinić – Vrsaljko, Vida, Mitrović, Pivarić – Brozović, Rakitić – Pjaca (Kovačić), Modrić, Perišić – Santini.

Komentara 23

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
14:32 11.09.2018.

Opančari i Torcida uprli se iz svih žila blatiti Reprezentaciju i Hrvatsku.

DU
Deleted user
14:33 11.09.2018.

Kaj je sad to? Samo nekoliko vur prije tekme športski genijalni novinari nemaju niti jedne negativne vijesti o repki? Ni za verovat!

SA
SI aka SI
15:10 11.09.2018.

umjesto da se analizira Španjolska, dovoljno je analizirati Enriquea i njegove momčadi (kad za njih ne igra Messi). Jalovi posjed bez nekog posebnog napadačkog učinka. Tako je igrala i Hierrova Španjolska i provela se na SP, kako se provela. Sadaa imaju motiv da pokažu da je to bila slučajnost, ali jalovost je ostala. Naša momčad je poprilično izmijenjena u odnosu na SP. Vezni red je i dalje tu, obrana oslabljena za Lovrena, ali solidna. Međutim, vidjet ćemo kako naš presing funkcionira bez Mandže i Rebića, a to nam je bio nekakav forte. Šteta da nisu dostupni Brekalo i Čaleta-Car da ih što prije vidimo na terenu protiv najjačih. Nadam se dobroj utakmici i pobjedi, a ni s remijem ne treba biti nezadovoljan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije