Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joško Gvardiol

Otkrivamo zanimljivu obiteljsku priču nove Dinamove zvijezde

Joško Gvardiol
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
04.11.2019.
u 08:57

– Nije čudno što je Joško išao tramvajem nakon utakmice, nije mu to prvi put. Išao je svaki put kad ga nitko od nas nije mogao voziti. Suprug i ja radimo, tako da ga nismo mogli uvijek voziti – javila nam je Joškova mama Sanja

Bio je blizu svom prvom pogotku za prvu momčad Dinama u prvom poluvremenu protiv Intera, no udarac glavom Joška Gvardiola obranio je vratar Intera.

Ali u drugom poluvremenu, nakon još jednog prekida, zabio je nogom. Postao je tako šesti najmlađi igrač plavih koji je postao strijelac u dobi od 17 godina, devet mjeseci i deset dana.

Joško Gvardiol
1/7

Pogodak je posvetio svojoj obitelji i menadžeru Marjanu Šišiću, a zahvalio je i suigračima na pomoći tijekom te prve utakmice u prvoj postavi Dinama (debitirao je u službenoj utakmici s dvije minute nastupa protiv Gorice).

S roditeljima i dvije sestre

I onda, nakon svega, s maksimirskog stadiona prošetao se do Borongaja, sjeo na tramvaj i odvezao se u svoj kvart, na Srednjake, gdje živi s ocem Tihomirom, majkom Sanjom i dvije sestre.

– Nije čudno što je Joško išao tramvajem nakon utakmice, nije mu to prvi put. Išao je svaki put kad ga nitko od nas nije mogao voziti. Suprug i ja radimo, tako da ga nismo mogli uvijek voziti – javila nam je Joškova mama Sanja, dok je tata Tihomir vozio iz Dalmacije prema Zagrebu.

– Zbog puta nismo bili na utakmici, ali bilo je veselo kod kuće. Naravno da smo proslavili taj prvi pogodak, veseli smo i ponosni, za sve nas to je velika stvar. Joško gradi svoj put, a naravno da je svoje zadovoljstvo tom utakmicom i golom odmah podijelio s nama – kaže nam Joškova mama i dodaje:

– I Joško je nakon utakmice i pogotka bio sretan, ali znate, on vam je vrlo skroman.

Peteročlana obitelj živi u stanu, nije li gužva?

– Moram priznati da malo jest. Znate, kad su djeca mala, onda nije gužva, ali sad su narasla, stalno netko odlazi, dolazi.

Dinamo je već drugu godinu zaredom hit u Europi, Joško Gvardiol postao je svojim radom i talentom član te momčadi, prepoznaju ga na ulici.

Joško Gvardiol
1/21

– Tu i tamo netko mi nešto dovikne, ali ništa posebno – kazao nam je jednom prilikom Joško.

No sada u kvartu znaju i Joška i njegovu obitelj, znaju i kolege na poslu o kome je riječ. Kako je došlo do navale na ulaznice Dinama, sigurno je dosta onih koji i od Joškovih roditelja traže ulaznice.

Poštuje svaki tanjur

– Jooj, traže, ali ja se time ne bavim, o tome neka brinu Joško i njegov tata, ja se bavim svojim poslom – kaže mama Sanja.

Znamo da tata Tihomir radi u ribarnici na jednoj zagrebačkoj tržnici.

– Svi smo u trgovini, ja radim u jednoj privatnoj trgovačkoj tvrtki.

Mama sigurno zna što joj sin najviše voli jesti.

– Joško voli sve, on nije izbirljivo dijete, vrlo je zahvalan i poštuje svaki tanjur koji se stavi pred njega.

A kakav je kao školarac?

– Bio je vrlo dobar učenik, nije bilo s njim problema. On je temperamentan, bio je zaigran, ali je dobro dijete, voljeli su ga i u osnovnoj i srednjoj školi. Sad ide u večernju, jednostavno ne stigne drukčije uza sve obveze – kaže nam Joškova mama.

Joško je u Dinamo došao iz Trešnjevke kad mu je bilo osam godina i svi treneri u Maksimiru s kojima smo o njemu razgovarali hvalili su ga.

– Fascinira njegova usredotočenost na sve, od pripreme preko treninga, jako pazi na analizama i taj dečko mogao bi napraviti velike stvari. On je kao kadet fizički mogao bez problema zaigrati za juniore, fizički on bez poteškoća može igrati za prvu momčad, a u svim svojim generacijama bio je dominantan – hvalio ga je i Tomislav Rukavina koji ga je trenirao na prelasku iz kadeta u juniore, a sada je u mladoj reprezentaciji.

Joško je izuzetno jake građe, visok.

– Ha-ha, nije na mene i supruga, mi smo prilično niski. No, njegov djed, suprugov otac je visok, sigurno je pokupio gene djeda Zvonimira iz Novigrada – smije se mama Sanja.

Jeste li se vi bavili sportom?

– Suprug je igrao nogomet u lokalnom klubu, u GOŠK-u iz Novigrada. Ja nisam osim u školi, kad vas malo zanima odbojka, pa malo stolni tenis...

Prije dvije godine Joško je mogao u milanski Inter, vidjeli su ga skauti tog talijanskog velikana, no odlučeno je da je za Joška bolje da ostane u Dinamu.

– Ne znam detalje, ali znam da smo u dogovoru s Dinamom i menadžerom odlučili kako je bolje da ostane. Mislim da je bolje da tako mladi igrač ostane u svom gnijezdu i razvija se kako treba, a bude li sve kako treba, za sve će biti vremena – zaključila je mama Sanja.

S pravom je ponosna na svog sina kojeg je nahvalio i trener Nenad Bjelica i Joškovi suigrači. Nije lako sa 17 godina startati u prvoj momčadi Dinama.

>> Pogledajte razgovor s Brunom Petkovićem na Večernji TV-u

Ključne riječi

Komentara 3

HR
Hrabraja
09:23 04.11.2019.

Bravo za roditelje što nisu bili pohlepni za novcem i slali dijete u Milano. Pa to su još djeca.

SV
sveznam1
13:40 04.11.2019.

Robert imam jedan komentator zove se porezni obveznik stariji covjek koji vjeruje u bajke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije