Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOBOJ HRVATSKIH TEŠKAŠA

Otkrivamo hoćemo li uskoro gledati borbu Filipa Hrgovića protiv Alena Babića

Pijetraj Babić Hrgović
Foto: PIXSELL
1/4
25.08.2020.
u 10:41

I dok bi Babićev menadžer, pod pritiskom boksačeve silne želje, na to i pristao, nije realno da na isto u ovom trenutku pristane i Hrgovićev menadžment jer situacija na svjetskoj teškaškoj sceni je trenutno takva da našem vodećem teškašu ta borba ne bi puno donijela.

Koliko god Alen Babić to želio i koliko god Filip Hrgović govorio da mu dotični nije dorastao, međusobnu borbu između ova dva hrvatska teškaša nećemo tako skoro vidjeti.

I dok bi Babićev menadžer, pod pritiskom boksačeve silne želje, na to i pristao, nije realno da na isto u ovom trenutku pristane i Hrgovićev menadžment jer situacija na svjetskoj teškaškoj sceni je trenutno takva da našem vodećem teškašu ta borba ne bi puno donijela. Barem ne, dok Babić svojim jurišničkim stilom i “kamenim šakama” ne skine još nekolicinu bolje rangiranih od sebe. Tek tada bi se za taj meč moglo zainteresirati i međunarodno boksačko tržište. Dakako, ovo hrvatsko već je sada zainteresirano i tu već postoje navijački tabori, no teško da jedan promotor u dvoboju dvojice Hrvata trenutno može vidjeti svoj poslovni interes.

Daj Bože da obojica toliko uzlete pa da jednog dana njihov meč odlučuje o nekom pojasu, tada bi to bila možda i najgledanija boksačka borba u Hrvatskoj otkako nam je država samostalna. Doduše, takav potencijal u jednom trenutku imala je i borba Hrgovića i Miluna, no ona se nije dogodila zbog Hrgovićeve okrenutosti svjetskoj sceni.

A na tom planu, s nokaut pobjedom Povjetkina nad Dillianom Whyteom, došlo je do novog miješanja karata. Whyte je mogao čekati svoj red da se bori s WBC-ovim prvakom, odnosno pobjednikom Furyja i Wildera, no on se htio boriti, a ne čekati red. Izabrao je bivšeg olimpijskog pobjednika i čovjeka koji je gubio samo od Joshue i Klička i to je skupo platio. Srećom po Whytea, u njihovu ugovoru stoji obveza uzvrata.

A taj meč mogao bi se održati krajem godine baš kao i onaj Furyja i Wildera kojeg bismo pak mogli gledati tek u veljači. Furyjev promotor Bob Arum odugovlači jer je svjestan koliko gubi s borbom bez publike, a njihova posljednja borba donijela je 17 milijuna USD od prodaje ulaznica. Pobijedi li Fury u tom dvoboju stekli bi se savršeni uvjeti za njegovu borbu s Joshuom koji prije toga mora pobijediti svog IBF izazivača Bugarina Puleva za čiju borbu je pulska Arena, kao prizorište, očito otpala.

Inače, na toj istoj ITF-ovoj rang-listi na visokom 6.mjestu je Hrgović koji je pak na WBC-ovoj ljestvici osmi. Kod WBO-a Hrga je 15., a na WBA listi ga među prvih 15 uopće nema pa sve to govori o velikoj neujednačenosti. Zbog svega toga boksački fanovi najrađe se orijentiraju po listi specijaliziranog portala boxrec.com a on kaže da je Filip Hrgović 21., a Alen Babić 71. teškaš svijeta. Između njih na 48. mjestu nalazi se 24-godišnji Splićanin Petar Milas (15-0, 11 nokautom), a u prvih 100 je još i 27-godišnji kanadski Hrvat Mladen Miljas (98.) koji ima 12 borbi i isto toliko nokauta. Njih četvorica zasad imaju 41 profi borbu i isto toliko pobjeda (35 nokautom).

Ključne riječi

Komentara 7

ZI
zimerman
05:05 26.08.2020.

Obojica su dobri , obojicu podržavam . Hrgović je kompletniji borac i vise je postigao u svijetu boksa . Babicu bi puno značila borba sa Hrgovicem pa čak i da izgubi opet bi bio u plusu dok Hrgoviću čak nini pobijedi bebi ništa značila

Avatar doog_kool
doog_kool
07:55 26.08.2020.

Jedini nacin da Babic dospije u novine je spominjanje Filipa Hrgovica. Decko je Pijetrajev klaun. Nek posalje onog svog Diliana na Hrgu.

SA
Shariel Aron
09:36 29.08.2020.

Izjave Babića su zapravo preneseni kompleksi njegovog trenera Leonarda prema Hrgoviću i njihovim nesređenim računima..Babić se nepotrebno umiješao u polemiku sa Hrgovićem.Kao prvo,Hrgović ima amatersku karijeru i njegov je rejting daleko iznad Babić.Na stranu što sam uvjeren da bi Hrgović nokautirao Babića u 3 runde,taj meč za Hrgovića nema smisla i za njega je čisti gubitak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije