Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Makabija

Hajdukovom protivniku otišao najbolji strijelac, a stigao Yossi Benayoun

Marijan Pušnik
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/8
06.08.2016.
u 22:45

Sastaju se moja dva kluba – kratko će Rosso kojem će se sigurno obratiti Hajdukova struka kako bi ih upoznao s detaljima o Makabiju

Hajduk će prvi put u svojoj europovijesti u Izrael, posljednja prepreka za ulazak u Europsku ligu bijelima će biti Makabi iz Tel Aviva. Lanjski sudionik Lige prvaka, koji je u skupini, igrajući protiv Chelseaja, Porta i kijevskog Dinama, osvojio nula bodova s gol razlikom 1:16, ove je sezone u Europskoj ligi, jer je bio drugi u prvenstvu Izraela. Do Hajduka je izbacio slovensku Goricu (3:0, 1:0), kazahstanski Kairat Almaty (1:1, 2:1) te rumunjski Pandurii (3:1, 2:1). Novi trener na klupi, slavni gruzijski strijelac Shota Arveladze (peti strijelac Europske lige svih vremena, igrao je za Dinamo Tbilisi, Ajax, AZ, Trabzonspor, Glasgow Rangers i Levante, nap. a.), kojem je posljednji klub bio Trabzonspor, a prije njega je vodio Kayserispor i Kasimpasu, preferira igru s jednim napadačem, ali s puno ofenzivnih veznih. Na taj način pokušava nadomjestiti odlazak Erana Hazabija u kineski Guangzhou. Prodao se za 7,2 milijuna eura, što je rekord svih vremena Makabija.

– On im je bio najbolji igrač, prošle sezone zabijao je kako je želio (u 26 utakmica postigao je 27 golova). Oslabljeni su zbog njegova odlaska, ali to ništa ne znači. Doveli su oni nekoliko igrača, bit će to zanimljive utakmice – kaže nam naš bivši reprezentativac Giovanni Rosso, koji radi u Izraelu.

Igrao je pred kraj karijere i u Makabiju i u Hajduku.

– Sastaju se moja dva kluba – kratko će Rosso kojem će se sigurno obratiti Hajdukova struka kako bi ih upoznao s detaljima o Makabiju.

Izraelci nisu baš skloni velikim prodajama, ali ni kupnjama. Obično dolaze igrači bez odštete ili s minimalnim iznosima, takva je poslovna politika kluba, koju provodi sportski direktor Jordi Cruijff, sin slavnog Johanna.

– To je moj prijatelj, znamo se još odavno, kao mladi igrači liječili smo se zajedno kod dr. Peharca u Puli – rekao je Rosso.

A Rosse se iz vremena kada je igrao za Makabi Haifu sjeća Hajdukov trener Marijan Pušnik. Dok je vodio Celje, njegovu momčad izbacila je Haifa, a ključni pogodak postigao je baš Rosso.

– Bila su to druga vremena. Dobre sam volje, ali nemam razloga za smijeh. U ovim dvobojima Makabi je favorit, tako bi bilo protiv bilo kojeg rivala. Ako je nešto naša prednost, onda je to vjerna i bučna publika. Neka se sve rješava u uzvratu – rekao je Pušnik.

Glavna izraelska priča je Yossi Benayoun, 36-godišnji ofenzivac, koji je ovog ljeta iz Makabija Haife prešao u Tel Aviv. Navodno se posvadio s predsjednikom kluba i otišao u redove velikog rivala. Veznjak, koji je nosio dres Santadera, West Hama, Liverpoola, Chelseaja, Arsenala i QPR-a, igrao je za Makabi u tri utakmice kvalifikacija za Europsku ligu i postigao dva pogotka. On će biti najveća prednost Izraelaca. Još početkom stoljeća igrao je zajedno s Rossom i Nenadom Pralijom za Makabi Haifu, a trener je bio Avram Grant, kojeg su 2008. minute dijelile od preuzimanja Hajduka.

– Čut ću se s Yossijem, bit će ga lijepo vidjeti. Sreli smo se nedavno u Osijeku – kazao je Pralija.

Posljednji od hrvatskih igrača koji je bio u Makabiju jest Dejan Radonjić. Igrao je nekoliko utakmica u prvom dijelu prošle sezone, a onda je poslan na posudbu.

Komentara 1

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
11:38 07.08.2016.

Pa taj ima godina ko i Luka Kaliterna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije