Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEOPOLDO LUQUE

Otišao još jedan nogometni velikan: Bivši svjetski prvak stiže Maradoni u zagrljaj...

Nogometna lopta
Thinkstock
15.02.2021.
u 23:56

Bio je svjetski prvak s Argentinom 1978. i postigao nekoliko bitnih golova. Prvi gol je bio u pobjedi protiv Mađarske 2:1, a dodao je tome još tri od kojih jedan u pobjedi nad Peruom koja je Argentince odvela u finale

Nekadašnji argentinski nogometaš i svjetski prvak Leopoldo Luque, preminuo je u ponedjeljak od posljedica srčanog udara izazvanog komplikacijama infekcije koronavirusom. 

Luque je preminuo u 72. godini u bolnici u koju je bio primljen upravo zbog toga što je bio pozitivan na koronavirus. Međutim, pogoršanje stanja i komplikacije dovele su do srčanog udara. 

Bio je svjetski prvak s Argentinom 1978. i na tom je prvenstvu postigao nekoliko bitnih golova. Prvi gol je bio u pobjedi protiv Mađarske 2:1, a dodao je tome još tri od kojih jedan u pobjedi nad Peruom koja je Argentince odvela u finale. 

U 45 nastupa za Argentinu postigao je 22 gola, a bio je i najbolji strijelac Copa America 1975. godine. 

Leopoldo je bio i legenda River Platea s kojom je pet puta bio prvak, a u 176 odigranih utakmica je zabio 75 golova. Nakon igračke krenuo je u trenersku karijeru, no ona je bila skromna i vodio je tek manje klubove. Kasnije je radio kao sportski tajnik provincije Mendoza, a od 2017.godine u odjelu za zapošljavanje u River Plateu.

"AFA u ime predsjednika Claudia Tapije izražava bol zbog gubitka Leopolda Jacinta Luquea, svjetskog prvaka 1978. godine i izražava sućut obitelji i voljenima", napisali su iz Argentinskog nogometnog saveza. 

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
07:06 16.02.2021.

Znači sada će svaki argentinski nogometaš koji umre (bez obzira bio starija ili mlađa generacija od prevaranta) otići Maradoni u zagrljaj? Možda bolje i sada nego za života (tada bi postali drogeraši poput Diega)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije