Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA ZA USPJEH

Otiđi iz Maksimira pa ćeš prezimiti u Europi

19.12.2008.
u 16:57

Pobjegni iz Dinama i prezimit ćeš u Europi! Čak šestorica igrača koja su u plavom dresu doživjela europske traume, igrat će na proljeće u Ligi prvaka, odnosno u Uefinu kupu.

Prvi je put to uspjelo Luki Modriću, Vedranu Ćorluki (Tottenham), Ognjenu Vukojeviću (Dinamo, Kijev) i Ivanu Turini (Lech), dok su Olić (CSKA, HSV) i Eduardo (Arsenal) već prolazili grupne faze sa svojim klubovima. Tu je i Tomislav Mikulić iz Standarda, koji je u Dinamu bio samo pola godine te za modre nije igrao europske utakmice, a ispali su Kranjčar s Portsmouthom i Pranjić s Heerenveenom.

Osporavani Ivan Turina u 28. godini dočekao je najveći uspjeh karijere. Poljski Lech, čiji je proračun vjerojatno pet puta manji od Dinamova, ušao je među 32 u Kupu Uefe izbacivši slavni Feyenoord i francuski Nancy (ispred su bili CSKA Moskva i Deportivo). Za usporedbu s Dinamom, Lechova najveća kupnja je Bošnjak Semir Štilić iz Željezničara za 600.000 eura, a najnovije pojačanje Gordan Golik iz Varteksa za 250.000 eura. Eto, i s takvim ulaganjima može se prezimiti.

Na proljeće će u Europi igrati još devetorica Hrvata: Galinović i Rukavina (Panathinaikos), Knežević (Juventus), Benko (Standard), Srna (Šahtar), Cvitanić (Ajax), Vranješ (Werder), Petrić (HSV) i Križanac (Zenit).

Srnin Šahtar sučelit će se s Modrićevim i Ćorlukinim Tottenhamom, što će biti jedan od šlagera šesnaestine finala Uefina kupa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije