Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doček FILIPA hrgOVIĆA

Otac Pero: Unovačite mi sina da domovini služi i puškom

Filip Hrgović
Foto: Luka Klun/PIXSELL
1/5
04.05.2010.
u 19:04

Od HBS-a, iz ruku generala Kruljca, Filip Hrgović dobio je 10.000 kuna.

Kada je vidio bučno mnoštvo koje ga je dočekalo na Plesu, Filipu Hrgoviću potekle su suze radosnice. Baš kao i u trenutku pobjede koja mu je donijela naslov svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji. Osim obitelji, najboljeg juniora na svijetu dočekali su brojni prijatelji iz Sesveta, na njega su se bacile kolegice iz razreda, a pred njim je zasuzio i čovjek koji ga je otkrio, šef BK Leonardo Leonard Pijetraj. Došli su mu se pokloniti i dužnosnici HOO-a, ZŠS-a, ali i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mladen Kruljac, inače predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.

– Evo, generale, odmah ga unovačite. Lako je osvajati medalje po svijetu, no neka on služi domovini i s puškom na ramenu – dobacio je u šali Filipov otac Pero.

Roditelji protiv boksa

Osim tate i mame Ive te bake Marice, i sestre Marta (12) i Ivana (27) te braća Matija (14) i Ivan (27) bacili su se u zagrljaj Filipu. Neko vrijeme neće morati strepiti za njegovo zdravlje. I mama i tata priznaju da nisu sretni sa sinovim izborom sporta.

– Bila bih sretna da je Filip izabrao neki drugi sport. No, to je njegov izbor i mi ćemo ga u tome uvijek podržati – kazuje mama.

Premda u kući ima nebrušeni dragulj koji mu može donijeti bogatstvo, otac ne želi biti bolesno ambiciozan:

– Moj Filip pokazao je da ima veliki potencijal, no ako društvo to ne prepozna, ja ga neću moći pratiti. Nisam tajkun, već sam jedini zaposleni u obitelji. Državi bi bilo korisnije da zatvori dva veleposlanstva i da taj novac uloži u Filipa i njegova kolegu, europskog prvaka Mansoura, da idućih 10 godina pronose ime Hrvatske.

I feštolomac će sad slaviti

Njegovi najbolji prijatelji Dino, Miga, Karlo, Tomislav, Gale i Mato prokazali su Hrgu kao feštolomca.

– Ponosimo se što nam je prijatelj i ne zamjeramo mu što ide na spavanje kada tek počinje dobra zabava.

Mato i Dino su nam rekli da im je s rođendana otišao u 22 sata. I neka je, jer samo tako ostvarit će svoj san.

– Za olimpijsko zlato dao bih cijeli svoj život – kazao je Hrga, koji će ovaj put ipak feštati, ako treba i do zore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije