Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Huligani pretukli ivana Bebeka

Otac napadnutog suca: Dok odgovorni ne reagiraju netko će poginuti

Ivan Bebek
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/6
05.08.2019.
u 20:57

Bebeku su napadači prišli kada je napuštao diskoklub i hodao prema automobilu, nekoliko su ga puta udarili, riječki sudac nakon toga pao je na pod, a “hrabri” napadači potom su pobjegli

Najboljeg hrvatskog nogometnog suca Ivana Bebeka u noći na ponedjeljak u Sinju je napalo nekoliko huligana, najprije verbalno, a kasnije i fizički na parkiralištu ispred noćnog kluba.

Bebeku su napadači prišli kada je napuštao diskoklub i hodao prema automobilu, nekoliko su ga puta udarili, riječki sudac nakon toga pao je na pod, a “hrabri” napadači potom su pobjegli.

Huligani su Bebeka pokušali napasti još u noćnom klubu, no nakon verbalnih uvreda sudac je zatražio pomoć zaštitara pa su dobacivanja prestala. Zaštitar ga je pratio i prema automobilu na parkiralištu, no četvorica-petorica huligana uspjela su Bebeka udariti s leđa, a nekoliko puta i dok je ležao na podu.

Inače, Bebek je nekoliko sati prije incidenta sudio utakmicu Lokomotive i Hajduka na Poljudu, u kojoj su bijeli slavili s 3:0.

Zašto svi šute?

Ivan Bebek nije bio dostupan na telefon, ali zato nam se javio njegov otac Veselko, bivši vrhunski nogometni sudac.

– U šoku sam. Srećom, Ivan nema ozljeda opasnih za život, ali naježim se kada pomislim da su mi mogli javiti i da mi je sin mrtav ili u komi. Jer, mogli su ti huligani imati nož, bejzbolsku palicu... Mislio sam da me u ovoj našoj državi više ništa ne može iznenaditi, ali prevario sam se – rekao nam je Veselko Bebek pa dodao:

– Ima šljivu iznad oka, nekoliko modrica po tijelu, no srećom, izvukao se. Ali sramota je da se on kao najbolji hrvatski sudac mora bojati za život u svojoj zemlji.

Veselku Bebeku zasmetala je činjenica što na napad odmah ujutro nisu reagirali iz Hrvatskog nogometnog saveza i sudačke organizacije.

– Šuker, Kustić, Kulušić i društvo trebali su odmah reagirati, svojim imenom i prezimenom, jer huligani su ugrozili čovjeka iz njihove organizacije. No oni šute jer znaju da slijedi utakmica s Mađarskom na Poljudu pa se ne žele zamjeriti tim huliganima. Ali baš zato što svi šute, zato što političari zatvaraju oči nad tim problemom, takve se stvari i događaju. Jer, prije tri godine splitski huligani zamalo su ubili nogometnog suca Brunu Marića pa politika nije jasno reagirala. Nisu reagirali ni kada su huligani upali na poljudski travnjak i željeznom šipkom mahali pored glave Marija Zebeca. Reagirat će očito tek kada se dogodi ono najgore, nečija smrt...

Splitska policija jučer je dala tek službeno priopćenje.

Reprezentativac u karateu

– Oštećena osoba pružila nam je informacije o događaju u noćnom klubu, a policija će tragom tih informacija obaviti sve mjere i radnje koje se poduzimaju u ovakvim slučajevima – kazala je Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.

Inače, Ivan Bebek trenutačno je naš najbolji sudac, profesionalac je od 2000. godine, a samo u HNL-u odsudio je 249 utakmica, po čemu je rekorder. Također, sudio je i najviše prvenstvenih derbija Dinama i Hajduka – 14.

No pitanje je hoće li više suditi Hajduku nakon ovoga. Jer, kad te navijači napadnu nakon što njihov klub pobijedi s 3:0, pitanje je što su spremni napraviti kada bi ih oštetio u nekoj utakmici...

– Odreći ću ga se ako više ikada bude pristao suditi utakmice Hajduka. Stvarno ne želim da zbog suđenja i nekih huligana izgubi glavu. Nije vrijedno – zaključio je Veselko Bebek.

A u obrani od huligana Bebeku je sigurno pomogao i borbeni stav koji je stekao trenirajući godinama karate. Bio je i reprezentativac Hrvatske u karateu, čak i predstavljao našu zemlju na Europskom prvenstvu 1996. u Beogradu, no s 21 godinom potpuno se posvetio suđenju te je odustao od karatea.

Suđenjem se pak počeo baviti već sa 16 godina, odnosno prije 26 godina.

>> Pogledajte kako je sudac zabio gol

Ključne riječi

Komentara 31

TO
Top1
22:52 05.08.2019.

Novinari su od “navijača “ napravili heroje koji se bore za pravdu vidjet će mo kako će se ponašat kad na njih krenu. A nije da neće jer im je sve pušteno i imaju izvanredna prava kao migranti

SR
sramitese
21:53 05.08.2019.

ova danasnja hrvatska je sve samo ne drzava..tu stoku i lopove od politicara pozatvarati i prognati u sibir..

KA
kanđija
01:49 06.08.2019.

Suci u posljednje dvije sezone toliko navlače za Hajduk i Rijeku da je sve to već postalo gadljivo. I iako navlače za iste najviše uvreda a sada i batina dobivaju od naijača tih klubova. Zato suce uopće ne žalim. Neka se već jednom sastanu i kažu jedni drugima u oči što trebaju reći jer ovako rade medveđu uslugu sami sebi. Da nisu gurali Hajdduk prošlo proljeće ne bi ni vidio Evropu a onda je taj isti Hajduk osramotio i Split i cijelu Hrvatsku. Nisu mu valjda i tada bili krivi suci i HNS. A što se tiče utakmice s Mađarima u Splitu. E to je težak promašaj HNS zbog kojega Kustić koji na tome inzistira treba dobiti doživotni izgon iz nogometa. U toj utakmici će nogomet biti u drugom planu a svi će strahovati od napada huligana. Stvarno smo dataknuli dno... I sada molim admina da mi da žuti karton jer očito navija za Hajduk...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije