Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRUŠILI SE NA POLITIKU

Oštro priopćenje Našeg Hajduka i Torcide: Služili su Mamiću, a sad nam se smiju

Torcida
Foto: Press Association/Pixsell
1/2
26.06.2019.
u 17:59

"Farsa od “povijesnoga sastanka”, koji je rezultirao time da nam se iz našega doma u facu smiju lica kojima je mjesto na tjeralicama, koja su do jučer služila Mamiću, koja godinama doslovno i figurativno sude ovomu klubu i degradiraju njegove navijače – uvreda je za svakoga tko živi Hajduk."

Hrvatska nogometna reprezentacija kvalifikacijsku utakmicu za EP s Mađarskom igrat će na Poljudu, odlučeno je na nedavnom sastanku u Splitu na kojem su sudjelovali predstavnici HNS-a, Grada i Hajduka koji neće sudjelovati u organizaciji.

Tim povodom su se oglasili iz Našeg Hajduka i Torcide te tu odluku nazvali "političkim igrokazom i lakrdijom".

"Ideali i čist obraz najbolji su sažetak vrijednosti koje predstavlja borba Hajduka i njegovih navijača za pošten i ravnopravan nogomet. Što može biti važnije od tih vrijednosti?

Ako ste navijač Hajduka – ništa.
Ako ste član HDZ-a – zna se.

Stranka, kampanja i politika ispred svega. Cilj za koji se ne libi nikakvih sredstava. Ni održavanja stranačkoga skupa u prostorijama Kluba. Ni smijanja s onima koji godinama sustavno rade na uništavanju hrvatskoga nogometa, s onima koji se našim idealima rugaju, s onima koji su bezakonje i kriminal ozakonili kako bi vladali močvarom. Može se i vratiti politiku u Hajduk i pljunuti na tradiciju Hajduka, njegov puntarski i nepokoreni identitet, ako to stranačka stega nalaže.

Zapaženu ulogu u ovome političkome igrokazu odigrali su i ostali gradski vijećnici koji su simbol grada prodali za sitniš političkih poena i svoje prizemne dnevnopolitičke interese. Farsa od “povijesnoga sastanka”, koji je rezultirao time da nam se iz našega doma u facu smiju lica kojima je mjesto na tjeralicama, koja su do jučer služila Mamiću, koja godinama doslovno i figurativno sude ovomu klubu i degradiraju njegove navijače – uvreda je za svakoga tko živi Hajduk. Od svih udaraca što ih je politika zadala Hajduku, a bilo ih je, ovo je zasigurno jedan od najnižih. I zove se – izdaja.

Oni koji Hajduk žive, godinama grade sustav i taj sustav poštuju. Navijači Hajduka na izborima daju povjerenje Nadzornom odboru da strateški usmjerava klub, a oni daju povjerenje predsjedniku kluba da strategiju realizira i vodi Hajduk.

Odabrani smjer su pregovori, a iz objavljenih zaključaka vidimo njihove prve rezultate. Doneseni su zaključci oko zahtjeva. Onih zahtjeva na kojima se temelji – ili bi se barem trebao temeljiti – pošten i ravnopravan nogomet u Hrvatskoj. Posebno se to odnosi na zahtjev za stranim sudačkim povjerenikom, s obzirom na to da je suđenje rak rana domaćega nogometa. Za navijače Hajduka ne postoji "ne može se" i "nerealno je". Navijači su to dokazali uvijek kad je bilo najpotrebnije.

Ovi novi objavljeni zahtjevi i zaključci bliži su lakrdiji nego ozbiljnomu pristupu rješavanju problema. Čak i da se ispune, neće značiti ništa više od jeftino prodane borbe. Donesene nevjerojatne zaključke o transparentnosti saveza i provođenju Zakona o sportu možemo smatrati samo nespretnim pokušajem šale. Izmjenom inicijalnih zahtjeva odabralo se vjerovati onima kojima navijači Hajduka s razlogom ne vjeruju.

Upravni Odbor Našeg Hajduka održat će sastanak s Nadzornim odborom kluba i o njemu informirati javnost, a naše članove pozivamo da svoje mišljenje izraze na nadolazećoj Skupštini HNK Hajduk i Ćakuli s vodstvom HNK Hajduk."


 

Komentara 35

NO
Norway
18:20 26.06.2019.

Dosadni ste. Dajte normalnim ljudima gledati nogomet. Kakva borba, sukobi, klanovi, dilanje,tučnjave. Hrvatski grad Split zaslužuje bolje od pantagana na pazaru, smrada smeća, narko mafije, deračinine, nekulture.

SO
Somelier
18:42 26.06.2019.

Lijepo sam napisao komentar Daliću. Neidi se brukati. Eto mu ga na. Koji Split. Šačica orjunaša terorizira cijeli Split. Ne može Hajduk biti prvi ako nezna dobro igrati. Neka uzmu Čiru za trenera on sve zna i može.

Avatar white socks
white socks
20:04 26.06.2019.

Napušeni neprijatelji hrvatske reprezentacije opet teroriziraju. Učinili su sve da naštete reprezentaciji i to će činiti i dalje uz pomoć Josipovića, Ostoje svastike, druga zastavnika Orepića i sličnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije