Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARCA, REAL I JUVE

Oštri napadi na Uefu zbog stava oko Superlige: U sve se uključili sudovi

Reuters
08.05.2021.
u 15:11

Neki sudovi već su naložili Fifi i Uefi da se suzdrže od takvog ponašanja i to kad se još očekuju sudski postupci", priopćili su Real Madrid, Barcelona i Juventus, koji su odbili dogovor s Uefom

Real Madrid, Barcelona i Juventus, koji se i dalje drže projekta nogometne Superlige, osudili su Uefu zbog nepodnošljivog pritiska kojeg vrši na njih da se odreknu tog natjecanja.

 "Osnivači Superlige i dalje pate, na njih se vrši pritisak i prijeti im se. Takvo ponašanje je nepodnošljivo kad je u pitanju vladavina zakona, a neki sudovi već su naložili Fifi i Uefi da se suzdrže od takvog ponašanja i to kad se još očekuju sudski postupci", priopćili su Real Madrid, Barcelona i Juventus, koji su odbili dogovor s Uefom.

Nakon što je nedavno 12 klubova objavilo osnivanje Superlige, odmah je uslijedila oštra osuda Uefe, Fife, nacionalnih saveza, navijača pa i visokih političkih dužnosnika. Uefa je najavila oštre sankcije za klubove osnivače i samo 72 sata kasnije devet klubova je odustalo od Superlige (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, AC Milan, Inter i Atletico Madrid) 

 Također, da bi izbjegli oštre sankcije Manchester United, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Tottenham, Arsenal, AC Milan, Inter i Atletico Madrid potpisali su sa Uefom "Deklaraciju odanosti" te su, među ostalim, pristali donirati 15 milijuna eura za mlade i razvoj nogometa u lokalnim zajednicama, a odrekli su se i pet posto nagrada koje bi u jednoj sezoni dobili igranjem u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.
 

Komentara 5

Avatar MK3
MK3
16:09 08.05.2021.

Kod Superlige se isključivo radi o novcu i pokušaju uspostave "Kartela" koji u tržišnom gospodarstvu nije dozvoljen... Uefa nudi fer šansu svakom klubu ući u Champignons Ligu, a ova gospoda koji pokušavaju uspostaviti "Kartel" neka mi prvo objadne zašto bi "Tottenham" mogao biti u toj ligi a "Dinamo" nebi... To je iskrivljavanja natjecanja na tržištu na kojem se okreću velike svote novca i tu postoje već zakoni koji to spriječavaju zakonski i to bez da UEFA nešto mora poduzeti... Ovo je klasični udar na tržišno natjecanje kro nedozvoljeni "Kartel"... To nije Super-Liga nego Karte-Liga i ćudime da dvanaest vodečih klubova vode ljudi koji si toga nisu nit svjesni... A i Čeferin je Kartel jednostavno trebao prijaviti EU!

KA
Kangar
15:45 08.05.2021.

Jesi pametan,

DU
Deleted user
23:40 08.05.2021.

Jedan mali detalj vezan za UEFU, Dinamo ce morati igrati prvo kolo kvalifikacija za njihovu ligu prvaka 06.07. a uzvrat 13.07. A prvenstvo Euro je od 11.06. do 11.07. , dakle petkovic, livakovic, orsic a mozda majer i ivanusec necee moci nastupiti u kvalifikacijama ??? Sramota od UEFE, dakle samo lova i bogati iz liga petica a ostali nek igraju sa juniorima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije