Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Dinamova sezona iz snova: Nadmašili Bjelicu i bez publike - uživali

Rijeka i Dinamo sastali se u 33. kolu HT Prve lige
Nel Pavletic/PIXSELL
09.05.2021.
u 21:58

Ovaj naslov prvaka ima i posebnu težinu, jer je osvojen u konkurenciji financijski nikada jačega Osijeka, a opet nedovoljno sportski moćnoga, čak ni s osvetnički nastrojenim Bjelicom

Pamtit će se i ova sezona po globalnoj krizi koja je pogodila i unazadila nogomet, oduzela mu draž, spektakl i blještavilo, bacala klubove u financijske dugove i obarala ih na koljena. Ali, pamtit će se ova sezona i po tome što kriza nije ni okrznula Dinamo, nego dapače - iznjedrila je jednu od najuspješnijih sezona u Dinamovoj povijesti, u kojoj se klub iz Maksimira raskrilio i razgoropadio i dohvatio neslućene visine.

Bio je u četvrtfinalu Europske lige, osvojio je naslov prvaka, a na pragu je i osvajanja Hrvatskog kupa, natjecanja u kojemu je u posljednje dvije sezone ostao praznih ruku. Dinamo je u tom smislu doista regionalni, pa i europski fenomen. Njegova sportska politika gotovo je pa nepogrešiva, on i u najvećim krizama unosno prodaje (Moro, Olmo, Gvardiol), on vrhunski pogađa s pojačanjima (Jakić, Mišić, Ristovski), on stvara buduće A reprezentativce (Gvardiol, Majer, Ivanušec).

Ovaj naslov prvaka ima i posebnu težinu, jer je osvojen u konkurenciji financijski nikada jačega Osijeka, a opet nedovoljno sportski moćnoga, čak ni s osvetnički nastrojenim Bjelicom, da bi se odupro plavoj mašineriji. Mađari su potrošili silne milijune na stručni stožer i igrače, a nisu bili ni blizu trofeju.

Posebnost Dinamove fenomenologije svakako leži i u činjenici kako je svoju najbolju sezonu odigrao bez nazočnosti publike. I dok je u svijetu Hajduka, Osijeka i Rijeke igranje pred praznim tribinama na vlastitim stadionima nenadoknadiv hendikep, u Dinamu to nikada nisu doživljavali na taj način. Njima je pogled na prazan Maksimir blagotvoran i umirujući, jer Dinamovi navijači u ovoj bi godini i te kako imali što poručiti vodstvu kluba. I zato, bolje da ih ne čuju i ne vide.

Dinamo je na terenu bio moćan, a u trenerskoj kabini i na najvažnijoj operativnoj funkciji – pravomoćan. Presuda je dokazala kako je klub kroz godine bio oštećen za 115.8 milijuna kuna. Zamislite samo da je raspolagao i samo s pola toga iznosa. Možda bi već nekoliko puta bio i u četvrtfinalu Lige prvaka... 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar feudalac
feudalac
23:00 09.05.2021.

Čestitke Dinamu na zasluženo osvojenom prvenstvu a Bjelica je mogao biti gospodin i sportski priznati dominaciju Dinama u svim kategorijama, sportskom, organizacijskom, igračkom... ovako je ispao nepristojan, bahat bez pokrića i loš gubitnik.

FR
freeshooter
22:10 09.05.2021.

Iza svakog fenomena, velikog djela, stoji netko sa vizijom, i snagom i voljom da se stvori fenomen, tako je i naš Dinamo vođen vizijom, došao do ovog nivoa, da je veliki klub, sa velikim rezultatima, to je sada naša konstantaa i naš novi rast, dižemo se na novu razinu, tako će biti, ne sumnjam u snagu kluba za iduću sezonu, i nova, još veća veselja, sada je na redu europa...ale ale dinamo ale...

KR
kruni
22:04 09.05.2021.

Dasovicu sto to tebe muci , pamet nemoze bit jer je ne posjedujes .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije