Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fed kup

Ostale u bunaru! Rijedak 'pothvat' Ive Majoli, i deveti put u - ništa

iva majoli
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/4
08.02.2020.
u 15:58

Cocciaretto je pobijedila Bošković sa 6:3, 6:3, a Giorgi Janu Fett sa 7:6 (4), 6:4

Hrvatske tenisačice ostaju u Fed kupu tamo gdje su i bile prije početka ovogodišnjeg turnira Prve skupine u Tallinnu.

U polufinalnom su dvoboju za prolaz (prema kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II) poražene od Talijanki na način da se ishod znao i prije susreta parova. Izgubili smo, naime, oba pojedinačna susreta a azzurrke su povele s nedostižnih 2:0.

iva majoli
1/3

Talijanska izbornica Tathiana Garbin u prvom je dvoboju našoj 20-godišnjakinji Lei Bošković suprotstavila još mlađu, ali i bolje plasiranu (153. na WTA listi, Lea je 300.) Elisabettu Cocciaretto, ali ishod je bio očekivan - nakon sat i 18 minuta igre Cocciaretto je pobijedila sa 6:3, 6:3, a Talijanke su došle u vodstvo s 1:0.

U drugom pojedinačnom dvoboju Jana Fett (234.) pružila je žestok otpor 100. tenisačici svijeta Camili Giorgi, ostavši na terenu dobrih sat i pol, ali detalji su ipak otišli na stranu 28-godišnje Talijanke koja je na kraju, realiziravši jedan break više od naše tenisačice, stigla do odlučujuće pobjede sa 7:6 (4), 6:4. Bila je to ujedno druga pobjeda Giorgi u međusobnim dvobojima s Fett, bolja je bila i u Birminghamu 2017. godine.

Hrvatska tako i 12. godinu zaredom ostaje u "bunaru" Fed kupa, u koji je upala još 2008. godine nakon poraza od Srbije u zagrebačkom Sportskom domu.

Izbornik je tada bio Goran Prpić, a njegova nasljednica Iva Majoli proslavila se sljedećih godina (od 2012.) rijetkim pothvatom: devet godina nije uspjela pomaknuti hrvatsku vrstu iz Euroafričke zone. Alkarskim rječnikom rečeno: ovogodišnji Tallinn je označio i deveti put u - ništa.

A imamo dvije tenisačice među prve 23 (Petra Martić 15., Donna Vekić 23.), čime se mogu pohvaliti još samo Amerikanci i Česi. Hrvatski teniski savez morao bi napokon nešto učiniti po tom pitanju. Ne želimo vjerovati da je čelnim ljudima hrvatskog tenisa na čelu s predsjednicom Nikolinom Babić svejedno što se događa s hrvatskom ženskom reprezentacijom.

Ključne riječi

Komentara 6

TR
Travno221
16:47 08.02.2020.

Cijelo to društvo, i Ivu Majoli i Nikolinu Babić, treba potjerati iz hrvatskog tenisa. Meni su najjadniji ovi skupštinari (koji su i izabrali Babić za predsjednicu) koji su zarad svojih sitnih interesa (ubiranje visoke članarine u svojim klubovima od jadne dječice) odlučili žrtvovati hrvatski tenis. Pogledaju li se oni ikad u zrcalo?

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
16:06 08.02.2020.

majoli živi na staroj slavi!trebala je ostat sa davorom šukerom!hahahahahaha

Avatar Mi sami
Mi sami
16:47 08.02.2020.

Nije znala voditi svoje financije i privilegirani tenis klub a znat će voditi hrvatsku reprezentaciju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije