Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMA SE REVOLUCIJA

Osniva se liga sjeverozapadnog Balkana, u HNL-u nećemo više gledati Dinamo, Hajduk, Rijeku i Osijek?

Dinamo - Hajduk
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
13.10.2016.
u 22:30

Hrvatski bi klubovi u takvoj podjeli bili u ligi sa susjednim klubovima sa sjeverozapadnog Balkana. Klubovi koji se odluče za regionalne lige, ne bi nastupali u domaćim prvenstvima. Tako bismo mogli gledati HNL bez Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka...

Proteklih se godina često špekuliralo o osnivanju tvz. superlige u nogometu u kojoj bi igrali europski giganti. Danci sada donose informacija da će se istodobno igrati i europske regionalne lige.

Dok bi najbolji (najbogatiji) klubovi igrali superligu, oni manje atraktivni bili bi podijeljeni u tri regionalne europske lige.

Celtic, Rangers, Ajax, PSV, Feyenoord, Anderlecht, Club Brugge, Malmö, Rosenborg i Copenhagen u pregovorima su oko osnivanja zajedničke lige koja bi krenula od 2021. Bila bi to liga sjevernjaka, no za pokretanje trebaju dobiti odobrenje Uefe.

– Osnivanje ovakve lige je esencijalno. Moramo se razvijati kao klub i biti atraktivni sponzorima – rekao je Anders Horholt, direktor Copenhagena.

Hrvatski bi klubovi u takvoj podjeli bili u ligi sa susjednim klubovima sa sjeverozapadnog Balkana. Klubovi koji se odluče za regionalne lige ne bi nastupali u domaćim prvenstvima. Tako bismo mogli gledati HNL bez Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka...

>> 'U Jugoslaviji ne bi došlo do rata da sam zabio taj jedanaesterac'

Komentara 84

PO
pompa1
23:24 13.10.2016.

Što je to sjeverozapadni Balkan?

Avatar AG
AG
23:41 13.10.2016.

Večernjakovi mokri snovi.

Avatar Idler 3
Idler 3
23:00 13.10.2016.

Ja sam davno napisal kak bi trebali organizirat ligu s najboljim avstrijskim, slovenskim i mađarskim klubovima. Taljanska liga je jaka pa bi teško pristali na tak nekaj. Vjerujem kak se bi našlo interesa jedino kaj se svi boje naših nazovi-navijača !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije