Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDAR NA UEFU

Osniva se i Balkanska liga? Predsjednik Superlige tvrdi 'Balkanci to žele'

Florentino Perez Real Madrid
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
20.04.2021.
u 10:50

– Uefa mora shvatiti da se nogomet promijenio i da postoje oni koji žele drukčija natjecanja. Čujem da Skandinavci žele napraviti ligu, Balkanci svoju, zemlje Beneluksa svoju... Žele promjene da ne umremo u ovakvoj situaciji.

Florentino Perez, predsjednik Real Madrida i čelnik najavljene Superlige, najavio je mnoge promjene u natjecanjima diljem Europe. Kaže da bi se mogla osnovati i Balkanska liga, ali nije naveo koji bi klubovi tu igrali.

Superliga bi imala 15 sigurnih sudionika, dok bi ih se pet mijenjalo. Perez se u tom kontekstu dotaknuo Balkana.

– Zašto ne bi oni osvojili Superligu? Mogli bi se boriti da zauzmu jedno od tih pet mjesta. Iza ovoga bi moglo nešto slijediti, napraviti se druga liga ili nešto slično – rekao je Perez, prenosi SCSport. Zatim je dodao: – Uefa mora shvatiti da se nogomet promijenio i da postoje oni koji žele drukčija natjecanja. Čujem da Skandinavci žele napraviti ligu, Balkanci svoju, zemlje Beneluksa svoju... Žele promjene jer bismo umrli u ovakvoj situaciji.

Perez ne krije da je motiv svega novac.

– Ponudili smo format koji bi spasio nogomet. Isto je tako svojedobno bio stvoren Kup prvaka, a onda Liga prvaka. Ne budemo li mi veliki imali novac, neće ga imati ni ostali klubovi jer mi od njih kupujemo igrače. To je poput piramide. Ostanemo li bez novca, ostat će bez njega i manji. Zato je ovo dobro rješenje za sve. 

Kritizirao je Uefu.

– Naravno da je Uefa monopolist. Ona treba biti transparentna, nije imala dobar imidž tijekom povijesti, ne želim spominjati neke stvari... – rekao je Perez.

>> Pogledajte video o Superligi

Ključne riječi

Komentara 49

RO
roland
11:09 20.04.2021.

Osniva se Austro-Ugarska liga! Beč, Budimpešta, Prag, Bratislava, Zagreb, Ljubljana, Sarajevo, Novi Sad, Trst i Temišvar. A Balkanska liga će biti Beograd, Bukurešt, Sofija, Tirana, Priština, Podgorica, Istanbul, Skopje, Atena...

DU
Deleted user
11:17 20.04.2021.

Ha, ha. Nek Perez i Real igraju u balkanskoj ligi. Mi nećemo!

DO
Domumom
11:45 20.04.2021.

Već imamo balkansku ligu. Večernji, yutarnji, novosti, blic, oslobođenje, politika, sve pod vodstvom adrija medija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije