Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Lyona

Osjećam se kao idiot! Još ga nije pustila gorčina, je li u pravu?

Jean-Michel Aulas
Foto: Reuters/Pixsell
24.05.2020.
u 19:43

PSG je proglašen prvakom, dok je drugoplasirani Marseille izborio izravni plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Amiens i Toulouse su izgubili prvoligaški status

Predsjednik francuskog nogometnog prvoligaša Lyona Jean-Michel Aulas nije se pomirio s odlukom o prekidu prvenstva zbog pandemije koronavirusa.

- UEFA je sve zamolila da budu strpljivi. Kada vidimo naše lidere koji su donijeli potpuno drugačije odluke, osjećam se kao idiot - kazao je Aulas u razgovoru za L'Equipe.

Francuska je jedina od pet najjačih europskih liga liga koja je okončala nogometnu sezonu uslijed pandemije. Njemačka je nastavila s prvenstvom, što se očekuje i od Španjolske i Italije.

Jedino je još uvijek neizvjesno u Engleskoj.

- Paradoksalno je da zemlja poput Španjolske, koja ima više smrtnih slučajeva od Francuske, reagira i pronađe put do igranja nogometa - dodao je.

Francuska liga (LFP) je koncem travnja odlučila kako je sezona 2019/20. završena zbog pandemije koronavirusa nakon odigranih 28 od predviđenih 38 kola te je zatečeno stanje na tablici proglasila konačnim.

Lyon se u trenutku prekida nalazio na sedmom mjestu ljestvice te će stoga po prvi put nakon četvrt stoljeća ostati bez nastupa u Europi.

PSG je proglašen prvakom, dok je drugoplasirani Marseille izborio izravni plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Amiens i Toulouse su izgubili prvoligaški status.

Još uvijek nije poznato hoće li se igrati ovosezonska finala Liga kupa (PSG - Lyon) i Kupa (PSG - Saint-Etienne).

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar MariaJE95
MariaJE95
08:45 25.05.2020.

w​​w︅︆​​w​.​l​​​o︅︆ve​​︅︆​x​x​​.​c​︅︆l​u​b

Avatar MargaretIA97
MargaretIA97
22:58 24.05.2020.

w​w︆︅​w​​​︆︅.︆︅​​​k​​i︆︅︆︅s︆︅​s​t​​o​k​​.​c​​o︆︅m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije