Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvjerljive pobjede

Lokomotiva 'šesticom' pregazila Pjesnike, Osijek volejima 'zakucao' Splićane

Zagreb - Lokomotiva
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/13
14.02.2015.
u 19:03

U prve dvije utakmice 21. kola postignuto čak 10 pogodaka!

Osijek je u prvoj utakmici 21. kola MaxTV Prve HNL iznenađujuće uvjerljivo pobijedio RNK Split (4:0). Ivo Šušak odlično je počeo novi mandat na klupi prvoligaša iz grada na Dravi dok je Zoran Vulić sa svojom momčadi u nastavku prvenstva osvojio tek bod (protiv Istre, 2:2).

Dosad posljednjeplasirani Osijek čak je ostvario više pobjeda od Splićana u ovom prvenstvu. Ima ih pet dok su Splićani slavili samo četiri puta. No, 13 poraza, najviše u ligi, momčad iz Gradskog vrta drže u opasnoj zoni.

Domaćini su zasluženo slavili protiv pretendenta za nastup u Europskoj ligi, a čak tri pogotka postigli su udarcima iz voleja. Prvo je to uspjelo Peroševiću u 34. minuti zatim Škoriću u 67. pa Vojnoviću u 72. minuti. Aljoša Vojnović prvi dio sezone proveo je baš u Splitu a ovo mu je bio tek prvi pogodak u HNL-u ove sezone. I to u drugom nastupu za Osijek.

Priču je drugim pogotkom zaključio Mile Škorić u 84. minuti i to iz kaznenog udarca kojeg je sam izborio.

A Lokomotiva je 'šesticom' (6:0) protutnjala kroz Kranjčevićevu i na blatnjavom igralištu ponizila Zagreb. Medićevi izabranici nisu znali odgovoriti nasrtajima rasopoženih Ivankovićevih Lokosa koji su pobjedom 'skočili' na treće mjesto, ono koje donosi plasman u Europu.

Marko Kolar već je u drugoj minuti šokirao domaćina nakon dodavanja Andrijaševića, a onda je pred kraj prvog poluvremena, u 43. minuti, i povećao prednost momčadi s Kajzerice. U nastavku Zagreb je potpuno potonuo, a gostujući igrači nemilosrdno su punili njegovu mrežu.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija

Nakon pogreške Kovačića koji je nabačenu loptu iz kornera glavom skrenuo u vlastitu mrežu u 63. minuti bilo je jasno kako nema spasa za Pjesnike. Šest minuta kasnije Doležal je sjajno pogodio petom nakon dodavanja Andriješevića.

Gržan u 85. i Marić u 90. minuti postavili su konačan rezultat, a asistent je u oba navrata bio Bručić.

Poredak: Dinamo (20) 52 boda, Rijeka (19) 42, Lokomotiva 31, Hajduk (19) 29, Zagreb 27, Split 22, Slaven Belupo (20) 20, Osijek 18, Istra 1961 (20) 17, Zadar (20) 16 bodova.

>>Vulić: Osijek je opasan zbog novog trenera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije