Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NERAZRIJEŠENI RAČUNI

Osijek se 'napalio' na Lokomotivu: Želi poslati taj klub u drugu ligu!

14.05.2021.
u 11:00

- Znamo u kakvom smo stanju i kakvom položaju. Nema tu pametovanja. Možemo se samo poklopiti ušima i pripremiti za iduće kolo.

U kolu koje je završilo u srijedu nismo dobili nove odgovore na pitanja tko će uz Dinamo i Osijek još u Europu, ali ni tko će ispasti. U to kolo, kad je o borbi za Europu riječ, Gorica je ušla sa sjajne pozicije, otišla je u Split s bodovnom zalihom i tamo je mogla osigurati svoj europsku stazu u novoj sezoni.

No Gorica je teško stradala od Hajduka, Splićani su slavili s 4:0 i ostali u “igri”. Kako je Rijeka s 2:0 bila bolja od Slavena Belupa, ostaje neizvjesna borba i za treću poziciju koja sigurno vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, ali i za četvrto mjesto koje bi moglo voditi u te iste kvalifikacije, ali samo pod uvjetom da Dinamo osvoji kup; bude li slavila Istra, onda četvrtoplasirani ostaje bez Europe, a u nju će Istra. Koja je, eto, zasad posljednja i, ispadne li, u Europu će kao drugoligaš.

Hajduk može biti i treći

Dakle, Gorica, Rijeka i Hajduk još kako moraju navijati za Dinamo u tom finalu sljedeće srijede. No prije toga moraju obaviti svoj posao ovog vikenda. Iako, lako je moguće da ni nakon tog pretposljednjeg kola ne bude konačnog raspleta. Naime, Gorica koja ima lijepu bodovnu zalihu ima i najteži raspored, dočekuje Dinamo koji još nikad nije pobijedila, a onda ide k Rijeci, možda u pravi i odlučujući finalni obračun.

– Znamo u kakvom smo stanju i kakvom položaju. Nema tu pametovanja. Možemo se samo poklopiti ušima i pripremiti za iduće kolo. Idemo vrlo brzo napraviti taj klik i pripremiti se za vikend – rekao je nakon teškog poraza od Hajduka trener Gorice Siniša Oreščanin.

Do tog okršaja s Goricom, Rijeka prvo mora proći kroz Varaždin slaveći, Varaždinci, koji su uzeli bod Dinamu u Maksimiru, igraju prilično dobro.

Hajduk ima najlakši raspored, igra sa Šibenikom koji je osigurao ostanak i već je u prošlom kolu igrao sa šarenim sastavom, a onda u zadnjem kolu dočekuje Lokomotivu, još jednog davljenika.

– Mi znamo što moramo napraviti. Nemamo plan A, B ili C, moramo igrati najbolje što možemo i vidjeti što će se dogoditi do kraja prvenstva. Bit će zanimljivo – ustvrdio je trener Hajduka Paolo Tramezzani.

Postoji i kombinacija po kojoj bi Hajduk na koncu mogao završiti treći. Morao bi pobijediti u obje utakmice, Gorica bi trebala izgubiti i od Dinama i od Rijeke, a Rijeka u idućem kolu ne bi smjela pobijediti Varaždin.

Lokomotiva iz pozicije davljenika može pobjeći ako iznenadi Osječane u Gradskom vrtu. No to neće biti lako jer, koliko čujemo, u Osijeku su jako napaljeni na Lokomotivu i baš bi rado da oni postanu putnici u drugu ligu.

Osim spomenutih Lokomotive, Varaždina i Istre 1961, svoje brige oko ostanka nije otklonio ni Slaven Belupo, porazom od Rijeke i dalje je u opasnoj zoni i veliku meč-loptu ima već u subotu u Puli, bod na Aldo Drosini bio mu dovoljan da postane nedostižan za Istru koja tu utakmicu mora dobiti ako želi ostati u ozbiljnoj poziciji za ostanak, pa onda u Osijeku tražiti potvrdu ostanka. Naravno, pod uvjetom da negdje bodove izgube klubovi ispred njih koji su u spomenutoj opasnoj zoni. Zanimljivo, tri posljednjeplasirana kluba u prošlom su kolu osvojila po bod, tako da je stanje na tablici ostalo potpuno isto.

Sezona je bila pun pogodak

Dio odgovora tako ćemo vjerojatno dobiti već ovog vikenda, ali ne i sve. Zasad stoji da će se sve utakmice posljednjeg kola igrati istog dana (sljedeće subote) u isto vrijeme (18 sati). No bit će tu zacijelo promjena. Naime, susret Dinamo – Šibenik ne odlučuje ni o čemu i vjerojatno će se igrati u drugom terminu. Može se očekivati da će svi ostali i u posljednjem kolu biti u borbi za nešto, za Europu ili za ostanak, iako u teoriji ne mora biti tako, pa će biti još kako napeto do samog kraja.

Očito je ova sezona HNL-a bila pun pogodak, već sada možemo reći da je bila kao rijetko kad napeta i neizvjesna u borbama za sve pozicije.

Ključne riječi

Komentara 27

BR
Breoxs
11:46 14.05.2021.

Osijek će pobijediti Lokomotivu, a u zadnjem kolu na domaćem terenu izgubiti od Istre! Nastavak rata s korporacijom.

IS
istina00
15:06 14.05.2021.

nedajte se lokosi, zgazite eszek i njihov mađarski kapital koji se obilno slijeva u klub!

CH
charle
08:49 15.05.2021.

Bitno je nešto pisati jeli novinarčiću? Kao prvo Osijek ne igra u Gradskom Vrtu sa Lokomotivom nego u Zagrebu.Kao drugo da malo slušaš Bjelka onda bi čuo od njega da Osijek ide po dvije pobjede,baš kao i na svakoj utakmicii da postigne rekordan broj bodova u HNL-u.I treče pa zar bi možda Dinamu II trebalo pusti utakmicu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije