Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlo Ledinski

Osijek griješi, izbornik Dalić je odabrao - najbolje!

10.03.2018.
u 12:25

Iza Borne Barišića stoji jaki lobi predvođen njegovim ocem Stipom Barišićem koji je vrlo utjecajan u Osijeku i Čepinu

Nakon duljeg vremena imamo nogometnog izbornika koji ne podliježe pritiscima raznoraznih agenata, koji ne gura u reprezentaciju tatine sinove, kao ni “projekte” klubova...

Zlatko Dalić oba je puta (uoči Grčke u studenome, te sada za turneju u SAD-u) objavljivao popise s kojima bi se složilo 99 posto nogometnih zaljubljenika. Objavljivao je popise na kojima su zaista najbolji nogometaši koje trenutačno imamo.

1/6

Sigurno je bio pod pritiskom, primjerice da na prošireni popis od 29 igrača uvrsti igrače poput Filipa Benkovića iz Dinama, koji je neprijeporno veliki talent, ali još je igrač bez kontinuiteta, i zbog toga trenutačno u reprezentaciji kotira slabije od Mitrovića, Jedvaja ili Nižića, koji bi morali ispasti da Filip bude uvršten. No Dinamo nije, barem javno, prigovarao zbog Benkovićeva izostavljanja.

Shvatili su valjda i u Dinamu da Dalić neće, poput jednog bivšeg izbornika, prije svake objave popis slati na “glancanje” u Maksimirsku 128. Jer, Dalić je neovisan, izbornik je postao isključivo na temelju rezultata, pa sada nikome ne mora vraćati dugove.

No, sada kada se Dinamo ne buni, nogometnog izbornika prozvao je NK Osijek! U priopćenju koje je mnoge iznenadilo Osječani su poručili da je sramota što Zlatko Dalić na turneju u SAD nije pozvao ni jednog igrača Osijeka.

“Nitko se u NK Osijeku, trećeplasiranom u prvenstvu, ne može složiti s činjenicom da među 29 igrača na širem popisu nema ni jednog igrača bijelo-plavih. Smatramo da smo kao prvoligaš s najviše domaćih igrača u svojim redovima, ostali neopravdano zapostavljeni pri izboru Zlatka Dalića za provjere u Miamiju i Dallasu. Uvjereni smo da u našim redovima postoje oni koji su zaslužili Dalićev poziv, barem da ih se provjeri u prijateljskim dvobojima...”, navedeno je u priopćenju poslanom iz Gradskog vrta.

Pogotovo im je sporna odluka o nesvrstavanju Borne Barišića na širi popis reprezentativaca.

– O kvalitetama i učinku našeg kapetana najbolje svojedoči njegova statistika i procjena mnogih stručnjaka da je riječ o najboljem lijevom bočnom HNL-a. Općenito govoreći, mislimo da nije u nacionalnom interesu da se na širem popisu igrača A selekcije ne nalazi ni jedan igrač iz cijele jedne regije koja daje i najviše domaćih igrača u hrvatskom ligaškom natjecanju – priopćili su iz NK Osijeka.

Iza Borne Barišića stoji jaki lobi predvođen njegovim ocem Stipom Barišićem koji je vrlo utjecajan u Osijeku i Čepinu. No, takav način guranja jednog igrača u reprezentaciju najviše će štetiti samome Borni.

“U reprezentaciju se teško ulazi, ali i teško iz nje izlazi”, rečenica je koju ponavljaju baš svi izbornici. A zbog te rečenice NK Osijeku i Borni Barišiću treba biti jasno da je logično što je Dalić ispred Barišića stavio Strinića, Pivarića i Leovca. Jer sva trojica imala su zapažene partije u reprezentaciji, iskusniji su od Barišića i Daliću trenutačno potrebniji.

Dvoboji s Peruom i Meksikom izravna su priprema za SP, i zato izbornik ne želi eksperimentirati s igračima koji tek dolaze (poput Barišića, Benkovića, More...), već će na tim utakmicama uigravati najboljih 15-16 za SP. A u takvoj situaciji najmanje mu trebaju pritisci i pametovanja sa strane.

A kad smo već kod brojenja tko je iz koje regije, kao što to čine u Osijeku, imaju Slavonci u A-vrsti itekako jake predstavnike – Marija Mandžukića, Domagoja Vidu i Mateja Mitrovića.

Bit će ih sigurno u budućnosti još puno, ali ne treba ih se u reprezentaciju gurati na ovaj način, klupskim priopćenjima.

Komentara 6

BU
Bubalamala
13:32 10.03.2018.

Nije u redu miješati se u izbor trenera, treba mu vjerovati a on za izbor odgovara rezultatima.Za nas navijače je bitno da na terenu vidimo jednu stabilnu i uigrani ekipu koja funkcionira po linijama i defenzivno kao i napadački !

BL
bluesclues
17:33 10.03.2018.

velki znalac karlo ledinski - radije ti ledinski odi iskopavaj gadosti o dinamu i pisi svoje antidinamovske pamflete a ne petljaj se u nogomet

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
02:47 11.03.2018.

Dalić ima OKO!!! Nebojte se 1.u Skupimi Svjetskog Prvenstva bit će Hrvatska!!!!A mojim Slavoncima poručujem Rad rad rad!!! I bit će vas!! Bravo Hrvatska Bravo SLAVONIJA!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije