Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK - ZADAR 3:0 Osijek protiv Zadra stigao do četvrte uzastopne pobjede

Osijek ima naraštaj za rekorde

09.11.2008.
u 18:26

Ovo više nije slučajnost. Osijek je odigrao još jednu veliku predstavu i četvrti put uzastopno došao do punog plijena, čime je ova generacija bijelo-plavih izjednačila rekord s onom od prije osam godina, a koju je na terenu predvodio Nenad Bjelica.

Obrana je još jednom odigrala bez ijedne pogreške. Već drugu utakmicu zaredom suparnici nisu stvorili niti jednu ozbiljniju prijetnju po vrata Marina Skendera, dok je skoro svaki napad Osječana mirisao na pogodak.

Zadrani su, s obzirom na događanja na terenu, u Gradskom vrtu još i dobro prošli.

- Moram biti prezadovoljan, pogotovo raduje što već drugu utakmicu uzastopno nismo primili gol - započeo je trener Osijeka Tomislav Steinbruckner kojeg veseli i činjenica da se, i pored velikog pada u igri sredinom prvog dijela, njegova momčad iz te crne rupe izvukla pogotkom koji je najvjerojatnije presudio utakmicu.

- Biti će još oscilacija, no očito se sada možemo izvući iz tih situacija - kazao je Steinbruckner.

Neizbježno je bilo pitanje koliko Osijek može. Može li se i u Varaždinu nastaviti veliki niz?

- Mi nemamo što kalkulirati. Najbitnije je skupiti što više bodova. U Varaždinu ćemo čekati na svoju priliku koja će nam se, siguran sam, i ukazati.

Osijekov paker Josip Knežević, najbolji asistent Prve HNL sa sedam dodavanja koja su prethodila pogocima, bio je strijelac 800-tog pogotka Osijeka u Prvoj HNL, što je i najbolja nagrada za sjajne partije koje pruža unatrag četiri kola, vjeruje kako će niz biti nastavljen i protiv Varteksa.

- Iako je Varteks jako neugodan, uvjeren sam da ćemo i u Varaždinu pokazati kako smo prava momčad - kazao je Knežević.

Treneru Zadrana Datkoviću nije preostalo ništa drugo do čestitati Osječanima.

- Moram čestitati Osijeku na velikoj borbenosti i prekrasnoj utakmici, a nama predstoji krvava borba do kraja. Ubio nas je drugi gol, a naš dogovor u poluvremenu pao je već u trećoj minuti nastavka, kazao je strateg Zadrana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije