Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamovo pojačanje

Osijek 'Belog' nije htio, zato će Gorica Mamiću naplatiti dva milijuna eura

Iyayi Believe Atiemwen
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
23.01.2019.
u 14:18

Atiemwen u sustavu 4-1-4-1 može igrati na bilo kojoj od pet ofenzivnih pozicija

Iyayi Believe Atiemwen novi je igrač Dinama. Riječ je u Nigerijcu koji se dokazao u Gorici i taj dečko, koji će sutra proslaviti 23. rođendan, novo je pojačanje plavih, a potpisao je ugovor na pet godina. Zanimljivo, transfer je iz Međugorja dogovorio Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

U Goricu je Atiemwen stigao nakon što se u četiri turska kluba nije naigrao, skupio je tamo samo 38 utakmica, potom nije prošao na probi u Osijeku, a onda je stigao u Goricu, ušao s njom u prvu ligu i u toj hit-momčadi ove sezone potpuno se pokazao i dokazao kod trenera Sergeja Jakirovića.

Foto: Marko Prpić/Pixsell

Dok su plavi jučer ujutro mogli normalno trenirati jer se vrijeme smirilo i tereni su sanirani, a Komnen Andrić odradio prvi pravi trening s momčadi i počeo tresti mreže, Atiemwen je u Zagrebu u to vrijeme odrađivao liječničke preglede tako da je potpis ugovora bio samo formalnost.

Neće dolaziti u Tursku

Kako je trener Gorice Jakirović prijatelj Nenada Bjelice, imao se kod koga raspitati o svom novom igraču.

Treneru modrih ni odgađanje utakmice zbog kiše u ponedjeljak nije poremetilo rad, samo će malo drukčije rasporediti minutažu igračima za današnju utakmicu s poljskim Śląskom i u petak s bečkom Austrijom.

Atiemwen, s nadimkom Beli, za Goricu je odigrao 30 utakmica, postigao je 12 pogodaka i upisao četiri asistencije. Ove sezone, kad se Gorica bori za Europu, u 17 utakmica upisao je sedam pogodaka i četiri asistencije.

Trener Jakirović ga hvali, kaže da može igrati na svim ofenzivnim pozicijama, a kad je igrao tako dobro u Gorici, u Dinamu bi mogao biti još bolji uz bolje suigrače.

Plavima bi mogao biti potreban pogotovu ako se pojavi prava ponuda za nekog od sadašnjih igrača, a u fokusu su Dani Olmo, o kojem se stalno govori i koji je postao prvo ime plavih kada je o mogućim transferima riječ, ali puno se počelo pričati i o Ameru Gojaku, reprezentativcu BiH. A Atiemwen u sustavu 4-1-4-1 može igrati na bilo kojoj od pet ofenzivnih pozicija, u sredini, na krilima, pa i kao napadač.

Foto: gnkdinamo.hr

- Prošao je liječnički pregled i bit će naš igrač. Mislim da neće dolaziti ovamo u Tursku, nema smisla dolaziti na zadnje dane, organizirat ćemo mu treninge u Zagrebu da ne izađe iz trenažnog ritma. I kad se vratimo bit će s nama – kazao je Bjelica.

Ostaje u Dinamu ili se još razmišljao o posudbi?

- Zasad ostaje, ali vidjet ćemo što će se događati kod nas, ukoliko bude nekih drugih odlazaka na posudbe onda je moguće da ostane kod nas. U ovom trenutku on je jedan od najačih i najboljih igrača lige i za svaku momčad je pojačanje pa tako i za Dinamo.

Tko bi mogao otići na posudbu, to je nešto novo?

Igrači trebaju igrati

- Vidjet ćemo, ima klubova koji su zainteresirani za naše igrače, možda ode netko tko nema priliku da dobije previše minuta u proljeće. Bolje je da ti igrači negdje igraju, razmatramo mogućnosti i moguće je da se i realiziraju. O imenima ne želim, ali možete pretpostaviti da je riječ o igračima koji su jesenas manje igrali, a na proljeće možda neće biti tako puno utakmica, a da bi se dobro i pravilno razvijali dobro je za njih da negdje dobiju pravu minutažu.

Barata se s raznim iznosima oko toga koliko Atiemwen košta Dinamo, ali pojavila se neslužbena informacija da će Gorica za tog igrača dobiti oko dva milijuna eura. A doveli su ga besplatno! A sada je postao jedan od top 5 transfera unutar HNL-a.

Rekord drži prelazak Marka Roga iz Splita u Dinamo za pet milijuna eura, a za drugu poziciju ovaj se “posao” bori s dolascima Majera iz Lokomotive u Dinamo za 2,5 milijuna eura, Marcela Brozovića koji je također iz lokosa stigao u Dinamo, ali za 2,4 milijuna eura.

Transfer će sigurno napuniti blagajnu Gorice koja sad može tražiti nova pojačanja i ima za miran život i za dulje od ove sezone. A Dinamo je ove zime napravio odličan posao, doveo je prvog strijelca lige Komnena Andrića i najbolje ocijenjenog igrača u prvom dijelu sezone Atiemwena. Dva ulazna transfera su tu, sad je još pitanje hoće li biti i kakvih izlaznih.

– Počeo sam igrati nogomet kada sam imao tri godine, u Nigeriji ljudi vole nogomet, tako sam i ja počeo. Moje djetinjstvo nije bilo ništa posebno. Prije Hrvatske igrao sam u Turskoj, ali meni se ovdje više sviđa, više volim hrvatski stil nogometa – rekao je nedavno za Večernji list Atiemwen koji dobro govori engleski, a kaže da već dosta i razumije hrvatski jezik, ali mu je teško govoriti, osim osnovnih stvari.

VIDEO Pogledajte Dinamov trening

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
15:10 23.01.2019.

dogovoril je mamić i transfer srbina u Dinamo!dogovoril je i transfer sina vlasnika hotela di se pobjegulja skriva!Mario Vasilj koji je odmah poslan u Sesvete na posudbu!

MA
Marsijanac
15:27 23.01.2019.

Zanimljivo, transfer je iz Međugorja dogovorio Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog KRIVOsuđa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije