Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski rekorder drafta

Vlade Divac želio je Marija Hezonju u Sacramentu, ali ga je ugrabio Orlando

FC Barcelona's Mario Hezonja have words with the referee during Euroleague match.February 5,2015. Foto © nph / Acero) *** Local Caption ***     /PIXSELL
NPH/Pixsell
27.06.2015.
u 12:35

Čini se da su čelnici Orlanda Boga molili da letećeg Dubrovčanina ne uzme nitko ispred njih. A za broj "kratki" ostali su Sacramento Kings čiji dopresjednik Vlade Divac nije skrivao da ga se dojmio talent mlađahnog hrvatskog reprezentativca.

Mario Hezonja živjet će od ove jeseni u "kraljevstvu čarolija". Na ovogodišnjem NBA draftu u New Yorku, mladog Dubrovčanina izabrao je Orlando Magic, pa će Mario živjeti u blizini Disneylanda, Magic Kingdoma, SeaWorlda, Universal Studiosa, Legolanda, Gatorlanda i svih drugih čudesa za zabavu djece i odraslih.

Dakako, momku nevjerojatne radne etike posjet zabavnim parkovima bit će posljednje što će učiniti kad već ima priliku ostvariti svoj san, a to je postati ozbiljan NBA igrač. No, zato će možda posjetiti obližnji Kennedy Space Center, što bi ga podsjetilo da je u noći na petak uletio u košarkašku orbitu i samo o njemu ovisi koliko će se u njoj zadržati i visoko odletjeti.

Čeka ga Crnogorac Vučević

Nakon što su izabrani Towns (Minnesota), Russell (LA Lakers), Okafor (Sixers) i Porzingis (New York), s rednim brojem pet Orlando je posegnuo za 20-godišnjim Hrvatom. Po oduševljenju glavnog menadžera Roba Hennigana i prvog trenera Scota Skillesa čini se da su oni Boga molili da letećeg Dubrovčanina ne uzme nitko ispred njih. A za broj "kratki" ostali su Sacramento Kings čiji dopresjednik Vlade Divac nije skrivao da ga se dojmio talent mlađahnog hrvatskog reprezentativca.

– Imamo skauta koji živi u okolici Barcelone i Marija smo posljednjih godina jako puno pratili i zato smo zadovoljni našim izborom. On je vrlo dinamičan igrač, sjajan šuter s puno napadačke snage, ali i igrač koji može biti odličan defenzivac, s obzirom na svoje atletske kvalitete. Osim njegova talenta u igri s loptom, sviđa nam se i njegova osobnost, svojevrsna karizma koju već sada gradi. Uvjereni smo da će već ove jeseni biti s nama i da neće biti problema s otkupom njegova ugovora od Barcelone – kazao je Rob Hennigan, sa 33 godine najmlađi glavni menadžer (GM) u cijeloj NBA ligi.

I prvi trener Scott Skiles nije štedio izraze simpatija prema novom igraču:

– Mario je košarkaški ovisnik koji ima vrlo visoko samopouzdanje i ne smeta mi što se ponekad šepuri. Dobro je što u momčadi imamo dvojicu Europljana, Crnogorca Vučevića i Francuza Fourniera, koji će mu sigurno pomoći u prilagodbi na novi način života.

U trenutku kada je komesar lige Adam Silver prozvao Hezonjino ime, jedan ga je stručni sukomentator opisao kao igrača koji će kandidirati za All-Star pobjednika i u natjecanju u zakucavanju i u tricama.

– Mario je supernadareni momak, no više se nadamo da će nam omogućiti da pobjeđujemo u utakmicama – kazao je Hennigan.

Zadovoljstvo ishodom drafta iskazali su navijači Orlanda koji su u Amway Centeru skandirali "Mario, Mario", a sretan je bio i Hezonja koji se iz Barcelone javio klupskom radiju:

Jedva čekam početak

– Od prvog susreta s ljudima iz Orlanda osjetio sam da su pokazivali puno ljubavi prema meni i jedva čekam da počne sezona. Vrlo sam uzbuđen.

Na priče o njegovu enormnom samopouzdanju s primjesama arogancije, Mario je kazao:

– To sam ja i to me nosi. Da bih uspio na najvišoj razini svaki dan potičem sam sebe i tjelesno i psihički. Borit ću se svom snagom za svaku pobjedu Orlanda.

Hezonja je 18. hrvatski košarkaš koji je izabran na NBA draftu i upravo je postao hrvatski rekorder kao peti izabrani. Prije njega to je bio Dario Šarić (12.), a još su samo Zoran Planinić (22.) i Dalibor Bagarić (24.) bili izabrani u prvom krugu.

Dva milijuna eura je visina odštete koju Barcelona traži, a Mario će za prvu godinu zaraditi 2,8 milijuna € bruto, a za prve tri godine 8,7 milijuna € bruto.

>> 'Od Hezonje se mogu očekivati velike stvari, bit će važan u reprezentaciji'

>> Mario Hezonja povijesni 5. pick NBA drafta! Odlazi u Orlando Magic

>> Hezonja: Kada igram nikoga ne respektiram, sve ih želim pregaziti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije