Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OI 2020

Organizatori se nadaju novom datumu u sljedećih tjedan dana

Olimpijske igre
Foto: Reuters/PIXSELL
30.03.2020.
u 14:02

"Mislim da će predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach to objaviti u ovih tjedan dana", izjavio je Mori na konferenciji za novinare, dodajući pritom da je razmatrana i mogućnost organiziriranja Igara na proljeće 2021.

Novi datum odgođenih olimpijskih igara u Tokiju trebao bi biti određen "u ovih tjedan dana", izjavio je u ponedjeljak predsjednik japoanskog organizacijskog odbora Yoshiro Mori.

"Mislim da će predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach to objaviti u ovih tjedan dana", izjavio je Mori na konferenciji za novinare, dodajući pritom da je razmatrana i mogućnost organiziriranja Igara na proljeće 2021.

Neki mediji nagađaju da bi organizatori mogli iskoristiti odgodu i natjecanje organizrati na proljeće koje ima ugodnije temperature od ljeta. Jake ljetne vrućine u glavnom japanskom gradu natjerale su MOO prošle godine da prebace održavanje maratona u Sapporo, na sjeveru Japana kako bi se umanjili zdravstveni rizici za trkače. 

No, kako javlja javna televizijska postaja NHK pozivajući se na izvore bliske organizatorima, Igre bi mogle početi 23. srpnja 2021., gotovo točno godinu dana od datuma za kada je bilo predviđeno svečano otvoranje ove godine (24. srpnja).

"Sada smo suočeni s velikim brojem izazova, no najveći je pitanje datuma. Moramo što prije riješiti taj problem prije neg krenemo na rješavanje ostalih", kazao je Yoshiro Mori.

Odgoda olimpijskih i paraolimpijskih Igara u Tokiju zbog nezaustavljive pandemije koronavirusa prva je takva u povijesti OI u mirno doba i predstavlja  ogroman logistički izazov za organizatore.

"Mislim da je misija organizacijskog odbora OI Tokio 2020. učiniti da se one održe iduće godine kao znak pobjede čovječanstva nad virusom", istaknuo je Mori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije