Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI SLUČAJ

Organizatori Olimpijskih igara strahovali su od ovoga... I dogodilo se!

Michael Kappeler/DPA/Pixsell
22.04.2021.
u 12:31

Prema pisanju dnevnika 'Asahi', Kyoto bi mogao predložiti da se prolazak plamena organizira unutar dvorca Nijo koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju su objavili da je zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirsom na prolasku olimpijskog plamena po Japanu.

Organizatori su naveli da je muškarac od tridesetak godina, koji je sudjelovao u prolasku plamena na otoku Shikoku (zapad), bio pozitivan na koronavirus, no nisu otkrili ni njegov idnetitet ni njegovu ulogu u svemu.

To je prvi slučaj povezan s prolaskom štafete koja ne smije ići po nekim javnim putevima u pojedinim zonama zbog bojazni od širenja koronavirusa. Organizatori surađuju s medicinskim tijelima kako bi se "poduzele potrebne mjere za siguran prolazak plamena".

Grad Kyoto se zadnji suprotstavio prolasku plamena kroz svoje područje, a lokalni meidji pišu da će gradske vlasti tražiti da plamen ne ide javnim putevima.

Prema pisanju dnevnika 'Asahi', Kyoto bi mogao predložiti da se prolazak plamena organizira unutar dvorca Nijo koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Prošli tjedan je prolazio kroz zatvoreni park u gradu Osaka bez prisustva javnosti. Okinawa, u južnom dijelu Japana, i grad Matsuyama na zapadu su otkazali prolazak plamena zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom.

Plamen je na put po Japanu krenuo 25. ožujka iz Fukushime i kroz 47 japanskih okruga će ga nositi oko 10.000 trkača prije nego stigne u Tokio gdje će se 23. srpnja održati svečano otvaranje Olimpijskih igara.

Komentara 2

HR
hr76
12:40 22.04.2021.

Ma nema ništa od Olimpijade. Nisu još procijepljene ni napredne zemlje, a što reći onda o onima u razvoju. Osim ako ovo ne bude olimpijada za bogate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije