Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO

Opet problemi: Za Dansku otpao Mandić, Horvat već pripremio rješenje

Szeged: Trening hrvatske rukometne reprezentacije uoči utakmice protiv Srbije
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
21.01.2022.
u 18:22

- Da, ima problema s disanjem i ozljedom leđa. On sigurno neće biti u postavi – naglasio je Horvat

Rukometaši Hrvatske vraćaju se u kasnovečernji termin. Susret drugog kola drugog kruga protiv Danske počinje u 20.30 sati (RTL). Igramo protiv reprezentacije koja je ovdje glavni kandidat za zlatnu medalju, protiv aktualnih svjetskih prvaka. Njima nitko ne nedostaje zbog COVID 19, nemaju ozlijeđenih, nemaju zasad ni poraza na ovom Euru.

- Jako dobro ih poznajem, s trojicom sam dugo igrao u Füchseu, ostale znam iz Bundeslige gdje ih ima zaista puno. Oni su favoriti, to nije sporno. Mi ćemo probati odigrati puno bolje nego protiv Crne Gore i nadam se da će na kraju ispasti bolje. Činjenica je da smo promijenili već 15 igrača, da je većina tih igrača koji su došli, računajući i mene, došla bez treninga. Ali, svi mi želimo pomoći – rekao je Jakov Gojun, specijalist za obranu.

Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske, znao je da će biti kritika nakon poraza, ali ne uzbuđuje se previše.

- Svi ti koji komentiraju iz topline svog doma trebali bi se naći u mojoj situaciji, a onda pričati. U četiri utakmice igrao sam s četiri različite postave. Igrači su otpadali zbog pozitivnog testa iz dana u dan. Svaka čast onima koje sam zvao. Napuštali su sigurnost svog doma i krenuli u žarište koronavirusa. Neki su došli zdravi pa su se ovdje zarazili. Pitaju se mnogi zašto smo bili tako loši protiv Crne Gore. Kako bi trebao igrati igrač koji je došao u dva ujutro i sljedeći dan igrao popodne, bez treninga, bez upoznavanja taktike. Ne ide to tako lako. Improvizacija ne prolazi, no mi smo primorani improvizirati – istaknuo je Horvat.

Na treningu nije bilo Davida Mandića?

- Da, ima problema s disanjem i ozljedom leđa. On sigurno neće biti u postavi – naglasio je Horvat.

Na treningu je Kristijan Pilipović, vratar Kadettena koji konačno ima pravo nastupa az Hrvatsku. Hoće li braniti?

- Vidjet ćemo nakon testova. Ali, dat ću priliku Pilipoviću protiv Danaca – zaključio je Horvat.

U sastav ulaze još Lovro Mihić i Mateo Maraš.

Ključne riječi

Komentara 1

RA
radolizem
09:48 22.01.2022.

Nakon Šole, Loserta i Matoševića mi nemao šampionskog vratara. A za osvojiti medalju moraš imati dvojicu šampiona na klupi. Ne jednog, nego dvojicu šampiona u vrhunskoj formi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije