Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Opet debakl Cibone: Ovaj put pregazili su ih Mornari...

Luka Stanzl/Pixsell
12.10.2020.
u 20:49

Osim što je izgubila, Ciboni se u Baru vrlo brzo, nakon samo 2:18 minuta igre ozlijedio kapetan i najbolji igrač, 17-godišnji Roko Prkačin koji je izašao iz igre zbog problema s gležnjem

Košarkaši Cibone u susretu su 2. kola regionalne ABA lige pretrpjeli novi težak poraz, na gostovanju u Baru izgubili su od Mornara sa 68-109 (14-27, 18-22, 15-29, 21-31).

Osim što je izgubila, Ciboni se u Baru vrlo brzo, nakon samo 2:18 minuta igre ozlijedio kapetan i najbolji igrač, 17-godišnji Roko Prkačin koji je izašao iz igre zbog problema s gležnjem. Bez Prkačina Cibona je protiv čvrste domaće momčadi izgledala potpuno nemoćno.

Susret je rezultatski riješen već u prvoj četvrtini u kojoj je Mornar nakon uvodne trice Bundovića napravio seriju 23-2 i stigao do prednosti od 23-5. Mornar je povećavao svoju prednost sve do najvećih +43 (109-66) u posljednjoj minuti. 

Filip Bundović je sa 22 koša i devet skokova bio jedina svijetla točka u Ciboni, dok je kod domaćih šest igrača postiglo dvoznamenkast broj poena, najviše 14 Marko Jeremić. Cibona je tako u prva dva kola upisala dva poraza s ukupnom razlikom od -79. Mornar je nakon pobjede u Zadru u 1. kolu, u 2. kolu bio uspješniji i od još jednog hrvatskog predstavnika.

 

 

Košarkaši Splita u susretu su 2. kola regionalne ABA lige kao domaćini svladali FMP sa 86-71 (18-22, 24-17, 21-12, 23-20).

To je prva pobjeda nekog hrvatskog predstavnika u ABA ligi u ovoj sezoni, nakon što su i Zadar i Cibona izgubili u svoja prva dva nastupa te poraza Splita u Podgorici u 1. kolu.

U prvoj utakmici na Gripama u ABA ligi nakon osam godina Split je do pobjede prvenstveno stigao serijom 10-0 krajem treće i početkom četvrte četvrtine kojom je pobjegao na prednost od 65-51.

Serija je započeta tricom Čampare, potom je za dva precizan bio Luković da bi Perković tricom u posljednjoj sekundi treće četvrtine i dvicom u prvom napadu posljednje četvrtine odveo Split do velike prednosti. Do kraja utakmice konce igre Splita u svoje je ruke uzeo Slovenac Mesiček i bez stresa odveo svou momčad do pobjede.

Marko Luković sa 20 i Blaž Mesiček sa 17 koševa predvodili su Split, dok su Okben Ulubay i Stefan Đorđević postigli po 13 poena za FMP.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Cokolinda
Cokolinda
04:19 13.10.2020.

Prvo Srbi sad CG Srbi. Rastura ih ko stigne...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije