Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - ARGENTINA

Opet na suprotnim stranama: Još 2006. agenti stigli zbog Messija, a Modrić ga je nadigrao

Modrić i Messi
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/11
02.12.2017.
u 14:22

Zadnji puta igrali smo u Londonu u studenome 2014. godine, Hrvatska je bila s kombiniranom momčadi koju je vodio Niko Kovač. I takva je Hrvatska igrala jako dobro u toj prijateljskoj utakmici, iako je na kraju izgubila 1:2.

Diego Armando Maradona, legendarni Argentinac, podario je našoj reprezentaciji upravo svoju Argentinu u skupini. A upravo je Maradona igrao u Maksimiru prvi sraz u kojem su se susrele reprezentacije Hrvatske i Argentine.

Po nesmiljenoj kiši pred punim stadionom 4. lipnja 1994. završilo je bez pogodaka u prijateljskom susretu koji je odigran i dobrim dijelom zahvaljujući menadžeru Predragu Naletiliću.

Modrić je nadigrao Messija

Nakon toga Hrvatska i Argentina sretale su se još tri puta, dva smo puta izgubili, a pobijedili smo u prijateljskoj utakmici u Baselu 2006. s Cicom Kranjčarom na klupi naše vrste. Brojni su nogometni stručnjaci tada došli u Švicarsku da bi vidjeli čudo od igrača, Lea Messija. No, u toj su utakmici vidjeli i Luku Modrića, koji je odigrao sjajnu utakmicu. I, eto, Luka i Messi stalno se sreću, od sudara u španjolskom El Clasicu do dodjela nagrada za najbolje igrače.

Modrić i Messi
1/12

Sad će se sresti opet u Rusiji, u drugoj utakmici u skupini, bit će to jako važna utakmica. Nakon sraza s Nigerijom, a prije posljednjeg kola s Islandom. Kad je riječ o tim dvjema najvećim zvijezdama svojih reprezentacija, postoji još jedna poveznica, mnogo je onih koji tvrde da im je to posljednja šansa da naprave nešto veliko sa svojim reprezentacijama jer godine su polako počele pritiskati. Luka Modrić volio bi skinuti teret vatrenih i njihove bronce 1998. (a i tada smo igrali s Argentinom u skupini, ali posljednju, rezultatski nevažnu utakmicu i izgubili 1:0), a Messi treba veliki rezultat da bi nadmašio Maradonu. Četiri je puta Messi vodio Argentinu do finala velikih natjecanja i sva je četiri finala izgubio.

U kvalifikacijama za ovo Svjetsko prvenstvo Argentina se, baš kao i Hrvatska, mučila. Do pred sam kraj kvalifikacija bila je ispod crte, u redu onih koji ne idu u Rusiju, no na kraju je ipak prošla. Kao i Hrvatska, koja je pak krenula sjajno, a onda posrnula i na kraju se morala boriti za dodatne kvalifikacije, u čemu je i uspjela, a onda je Zlatko Dalić pomeo Grke i osigurao si izborničko mjesto.

Argentina je u posljednjem kolu kvalifikacija pobijedila Ekvador u gostima i mogla je slaviti jer je izbjegla veliku blamažu, sva tri gola u 3:1 pobjedi zabio je kapetan Messi.

Zabio im i Anas Sharbini

Izbornik Jorge Sampaoli u toj je utakmici izveo sastav u kojem su uz Messija bili Romero, Mercado, Biglia, Benedetto, Perez, Di Maria, Mascherano, Acuna, Otamendi i Salvio, s klupe su ušli Fazio, Icardi i Paredes, na klupi su ostali igrači kao Banega, Dybala, a Higuaina nije bilo ni blizu i ne zove ga, a nije na raspolaganju bilo ni Aguera.

No, dojam je da Sampaoli nije nimalo nezadovoljan ždrijebom, nadajmo se da će biti nezadovoljniji kad odigramo taj susret s Argentinom 21. lipnja u Nižnij Novgorodu.

Zadnji puta igrali smo u Londonu u studenome 2014. godine, Hrvatska je bila s kombiniranom momčadi koju je vodio Niko Kovač. I takva je Hrvatska igrala jako dobro u toj prijateljskoj utakmici, iako je na kraju izgubila 1:2. Za Argentinu su zabili Aguero i Messi, a za nas Anas Sharbini.

Komentara 2

Avatar Niškorist
Niškorist
14:41 02.12.2017.

A ko bu porez platil ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije