Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUT NA MACRONA

Opet je zazvao Alahovu kaznu, objavu mu lajkali i slavni hrvatski sportaši

Habib Nurmagomedov
Foto: instagram.com/khabib_nurmagomedov/
1/3
02.11.2020.
u 17:24

Dok su brojni navijači osudili Habibovu poruku, dio nogometaša je lajkao objavu ovoga borca. Među njima je i poznati BiH nogometaš Miralem Pjanić koji danas igra za Barcelonu, a ranije je nosio dres Juventusa, Rome i Lyona.

Sjajni ruski borac Habib Nurmagomedov ovih je dana poslao je žestoku poruku francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu zbog izjava nakon terorističkih napada.

Podsjetimo, Macron je nakon nedavnih ubojstava osudio “islamistički teror” i poručio da Francuska u sporu s muslimanskim zemljama nikada neće odustati od vrijednosti koje brani.

Zbog serije terorističkih napada u Francuskoj stanje pripravnosti podignuto je na najveću razinu.

Stručnjaci za sigurnost upozoravali su da postoji velika mogućnost terorističkih napada u Francuskoj nakon što su gotovo sve muslimanske zemlje izrazile bijes jer je francuski predsjednik stao u obranu objavljivanja karikatura proroka Muhameda. 

- Islam je religija koja je danas u krizi, u Europi i cijelom svijetu. A u Francuskoj islam treba osloboditi stranih utjecaja. Othrvat ćemo se onima koji nas u ime religije žele veći unazad - poručio je Macron.

Habibu to nije najbolje sjelo pa je objavio fotografiju na kojoj se na licu francuskog predsjednika vidi otisak stopala.

- Neka ti Svemogući unakazi lice i svima koji, pod sloganom slobode govora, vrijeđaju osjećaje više od milijarde i pol muslimanskih vjernika. Neka ih Alah osramoti na ovom svijetu i u budućem.

Alah je brz u obračunima, a to ćete vidjeti. Mi smo muslimani, volimo svog proroka Muhameda (nek je mir i Božji blagoslov na njega) više nego svoje majke, očeve, djecu, žene i sve ljude koji su nam bliski srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti -  napisao je Habib.

Objavu pregaženog Macronova lica 'lajkom' je označio i Danijel Subašić, nekadašnji hrvatski reprezentativni vratar, koji je u Monacu branio osam punih godina. 

Habib je musliman i vjera mu je jako bitna, a dan kasnije je objavio i novi post u kojemu je napisao:

- Pod izlikom slobode govora, neprijatelji islama pokušavaju uvrijediti osjećaje stotine milijuna muslimana crtajući karikature naših svetaca. Zar doista misle da tako mogu ugasiti Alahovo svjetlo, čije je širenje obećao privesti kraju u svojoj lijepoj knjizi? Zar doista misle da svojim niskim i podlim djelima mogu naštetiti onome koji je na Zemlju došao sa samo jednom svrhom - izvesti ljude iz tame neznanja i obožavanja idola na svjetlo istine i obožavanja samo Alaha - Stvoritelja i istinskog Učitelja svih stvari.

Tim činom nisu samo vrijeđali osjećaje muslimanskih vjernika, već su i izazivali Gospodara svjetova koji je obećao da će zaštititi svog glasnika od napada neukih ljudi. Mi ćemo samo reći da doista ne možete naštetiti Muhamedu i blagoslovljenom sjećanju na njega u srcima jedne i pol milijarde ljudi.

Neka Alah blagoslovi našeg voljenog poslanika kao i njegovu obitelj, prijatelje i sve one koji su ih u dobru slijedili. I neka Alah kazni svakoga tko zadire u čast njegovog poslanika Muhameda. A Alah doista ne krši obećanja - napisao je dagestanski borac.

Tu objavu lajkala je i Miss Sporta Hrvatske Amina Kajtaz, a u redakciji Indexa su primijetili da su lajk ostavili i Darijo Srna te Šime Vrsaljko.

Među nogometašima koji su na Instagramu lajkali Habibovu objavu su i Miralem Pjanić Karim Benzema, Tiemoue Bakayoko, Ricardo Faty, Presnel Kimpembe, Mamadou Sakho...

Komentara 41

Avatar Krile102
Krile102
18:18 02.11.2020.

Samo kratko...stuj svoju vjeru tamo gdje si se okotio i prijeti i brani svoju zemlju a ne tudju.Francuska i Evropa vam je pruzila dom i hranu ,kakvu takvu ,ali zasigurno bolju nego od tamo odakle ste izgmizgali.

DU
Deleted user
19:41 02.11.2020.

Apsurd svih apsurda, recimo Miralem Pjanic, izbjeglica iz Tuzle kome je francuska bila utociste, vec sa 16 godina ga Metz ukljucio u svkju sklolu, skupa sa Lyonom kasnije mu dali i omogucili sve sto danas ima i posjeduje, pa u konacnici i taj iPhone sa kojeg je lajkao nekog iz kazahstana i dagestana, kladim se da Pjanic na karti nezna ni pronaci ??? To je pravi primjer u kom smjeru ide moderna europa sa prihvacanjem prognanih, fino ti se zahvale, sutra stanu na stranu nekog tko podrzava radikalizam...

EX
Exar89
18:42 02.11.2020.

Divljaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije