Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Oni moraju više zaraditi sami, a ne moliti državu!

Hrvatska Kanada Marin Čilić Ivan Dodig Davis kup
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/7
06.02.2018.
u 20:08

U sportskim je krugovima u posljednje vrijeme očito postalo moderno tražiti veću pomoć od države, od slučaja “Opatijske inicijative” pa do ovog teniskog.

Predsjednik HTS-a Franjo Luković izjavio je da naš teniski savez ima budžet od svega sedam milijuna kuna, a da im država pokriva manje od pola tog iznosa. I istu je tu državu prozvao da bi u budućnosti morala davati više.

U sportskim je krugovima u posljednje vrijeme očito postalo moderno tražiti veću pomoć od države, od slučaja “Opatijske inicijative” pa do ovog teniskog.

No, u HTS-u, a naravno i u svim drugim savezima, trebaju se prvo zapitati što to oni sami mogu napraviti da uprihode više, prije svega od sponzora. Jer, nije li sramota da jedan Savez koji u svojim redovima ima trećeg tenisača svijeta Marina Čilića te jednog od trojice najtalentiranijih mladih tenisača Bornu Ćorića od sponzorskih ugovora godišnje uprihodi svega pola milijuna eura?

Usporedbe radi, hokejaški klub Medveščak, kojem su glavni marketinški aduti drugorazredni skandinavski i američki hokejaši te igranje u austrijskom EBEL-u, godišnje od sponzora uprihodi dvostruko više od spomenutog HTS-a! Očito je onda nešto i u (ne)sposobnosti. I zato Luković i društvo iz HTS-a prvo bi sebi trebali pogledati u lice, a tek onda tražiti dodatnu pomoć od države, odnosno naroda koji na kraju kroz poreze sva ta državna sponzorstva plaća. HTS bi, među ostalim, prvo trebao riješiti problem ženske reprezentacije.

Jer zašto bi narod ili neki sponzor davao više kada HTS ne može riješiti ni problem “bojkota” ženske reprezentacije, u kojoj trenutačno zbog raznih razloga ne gledamo naše najbolje igračice Anu Konjuh, Janu Fett, Donnu Vekić... Franjo Luković kao bivši dugogodišnji čelnik u bankarskom sektoru naučio je “uzimati” od običnog puka, volio bi i sada na račun naroda dobivati više od države. No, neka kroz svoj rad čelnici HTS-a prvo sami povećaju prihode. A tvrdnje da stvaraju puno vrhunskih tenisača su floskule jer naši najbolji tenisači u povijesti, poput Ivaniševića, Ljubičića, Ančića, Čilića, Ćorića i Karlovića, produkt su ambicioznih roditelja koji su sve stavili na kocku, a ne produkt HTS-a...

Komentara 8

ER
EroK
00:30 07.02.2018.

Nema novca za vrhunske sportaše, najbolje hrvatske ambasadore, ali za Gong, BaBe, HAVC 'kulturnjake', Frljiće, Pupijeve Novosti i slične ima! Fuj!

PI
pinkec
21:02 06.02.2018.

Karlo zaboravi ti Pavića, ali i činjenicu da ima i onih kojima smeta hrvatski vrhunski sport, a masu anti hrvatskih udruga ne smeta, koji takodjer sisaju iz državnog proračuna!

KA
Karloho
20:24 06.02.2018.

Jad i bijeda,ovaj Ledimski uspoređuje kruške i jabuke.Koliko je raznih parazitskih pljuvačkih udruga prisisano na budet ,to nikome ne smeta.Tenis nije samo teniska reprezentacija i čak i ovaj drug nivinar bi to trebao znati,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije