Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teniski velikan tvrdi

Oni će nadmašiti Federera, ali njega nikad ne smijete otpisati

Roger Federer
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.06.2020.
u 08:09

Federer s 20 osvojenih Grand Slam naslova je prošlost, Nadal (19) i Đoković (17) nadmašit će ga po broju trofeja na najvećim turnirima

Greg Rusedski (46), umirovljeni britanski tenisač, u karijeri je osvojio 15 turnira i u jednom trenutku bio četvrti na ATP listi (1997.). A kad je u pitanju odnos snaga u današnjem tenisu, Rusedski je u razgovoru s britanskim novinarima bio rezolutan.

Federer s 20 osvojenih Grand Slam naslova je prošlost, Nadal (19) i Đoković (17) nadmašit će ga po broju trofeja na najvećim turnirima.

Roger Federer
1/3

No najprije je prokomentirao situaciju s koronavirusom zbog kojeg se već više od dva i pol mjeseca ne igraju turniri:

– Među tenisačima kruži šala da je turneja otkazana jer je Federer operiran i neće biti nastavljena sve dok on ne bude spreman. Očito je da je pandemija koronavirusa ozbiljna stvar i da je zdravlje ljudi u ovom trenutku prioritetno. Ali činjenica je da je ovaj prekid dao Rogeru vremena da se oporavi od posljednje ozljede.

Kad se već dohvatio Federera, logično pitanje bilo je može li Švicarac ostati rekorder po broju osvojenih GS naslova.

– Mislim da će mu biti prilično teško osvojiti još jedan Grand Slam naslov kad sve ponovno krene. Imat će u kolovozu 39 godina, a osvajanje glavnih turnira s toliko godina gotovo je nemoguće. Gledam videosnimke kako Đoković trenira, Nadal se vratio na teren i žestoko radi i ja naprosto ne vidim kakve to nove dimenzije Federer može donijeti u svojoj igri da bi bio bolji od njih i osvojio Grand Slam naslov u ovoj fazi svoje karijere – odgovorio je bivši britanski broj jedan.

Ipak, i Rusedski, kao i mnogi drugi, kaže da se Federera nikad ne smije otpisati:

– Prošle godine na US Openu Federera je dokrajčila vrućina i izgubio je u četvrtfinalu (od Dimitrova u pet setova, op. a.). Bila bi to sjajna priča kad bi ove godine osvojio taj turnir, ali i dalje mislim da su Đoković i Nadal u prednosti. Ali Federer je objektivno treći na toj listi tako da njega nikad ne smijete otpisati – zaključio je Rusedski koji Federera ne pamti baš po dobru.

U pet međusobnih dvoboja dobio je samo jedan, i to na početku međusobnih sučeljavanja. Nakon toga je u nizu izgubio četiri susreta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije