Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMILJENI NOGOMETAŠ ZA VL

Vatreni je prolazio kroz mjesece agonije, frustracije i boli, sada otkriva kako se izvukao

Kramarić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
22.10.2019.
u 10:11

– Da, noć je bila bolna, ali nije u pitanju koljeno, nego tetive i nije ništa što bi me trebalo brinuti – kazao nam je Kramarić u telefonskom razgovoru.

Poslijepodne iz najljepših snova, a noć na ponedjeljak u – bolovima. Takva je bila nedjelja hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića (28) nakon povratka nogometu u dresu Hoffenheima i pogotka Schalkeu nakon višemjesečne stanke.

– Da, noć je bila bolna, ali nije u pitanju koljeno, nego tetive i nije ništa što bi me trebalo brinuti. Ovoga puta znam što mi je; jednostavno, to je normalna reakcija mišića nakon stanke od dva mjeseca, praktički dva mjeseca bez trčanja, i znam da zbog toga još neko vrijeme neću biti na sto posto svojih mogućnosti – kazao nam je Kramarić u telefonskom razgovoru.

U Bundesligi zabio 51 gol

Povratak nogometu, svoje novo nogometno rođenje obilježio je svojim 51. bundesligaškim pogotkom u 114. nastupu. Sada je po broju pogodaka u Bundesligi među Hrvatima preskočio Ivana Klasnića (50) te se izjednačio s Mladenom Petrićem. Ispred Andreja sada su još samo Mandžukić s 53 te Olić sa 72 pogotka u Bundesligi.

– Nisam se nadao da ću protiv Schalkea početi utakmicu, takav je bio i dogovor s trenerom. No dan prije utakmice trener mi je kazao kako želi da igram od početka, što me iznenadilo jer nisam znao kako ću reagirati, koliko uopće mogu izdržati. Ispalo je da sam odradio 90 minuta pa, iako mi je u zadnjih 20 minuta pala snaga, nisam imao grčeve i nisam tražio izmjenu. Ne mogu opisati koliko mi je sve to značilo – nastavio je Kramarić.

Iza njega su mjeseci agonije, frustracija, neizvjesnosti zbog misteriozne ozljede koljena, koja je, kako kaže, sada posve izliječena.

– Zapravo se i nije radilo o teškoj ozljedi, kao što je primjerice oštećenje ligamenata. No moja nevolja je bila u tome što, hodajući okolo i obilazeći liječnike, nikako nisam mogao dobiti točnu dijagnozu. Tri puta išao sam na magnetsku rezonanciju i nijednom se ništa nije vidjelo. Išao sam i na silne terapije i ništa mi nije pomoglo sve dok nisam otišao u München na pregled kod doktora Müllera-Wohlfarta. I on mi je nakon deset minuta dao dijagnozu; rekao mi je da mi je koljeno zdravo, samo da u njemu postoji tzv. plika, nešto poput vate u koljenu koja se mora ukloniti operacijom. Savjetovao mi je da to učinim što prije pa sam došao u Zagreb i 26. kolovoza operaciju je obavio dr. Saša Janković. Koljeno je od tada opet u normalnom stanju, a jedini problem predstavlja moje fizičko stanje koje još nije optimalno – istaknuo je Kramarić.

Neko vrijeme osjeća zatezanje u tetivama koje ublažava terapijama. Borba s tom vrstom bola postala je već svakodnevica, a s protokom vremena i ona bi trebala iščeznuti.

Bit ćete spremni za okupljanje reprezentacije u studenome, pitali smo Kramarića.

– Ne bude li neočekivanih problema, bit ću na raspolaganju izborniku. Veselim se tome okupljanju i zbog toga što sa Slovacima igramo na Rujevici. Drago mi je što je baš Rijeci dodijeljena ta utakmica jer Rijeka ju je i zaslužila. I da baš na Rujevici proslavimo plasman na Europsko prvenstvo – najavljuje Andrej.

Dinamo danas u Harkivu igra sa Šahtarom u Ligi prvaka, sa suparnikom kojega ste prošle sezone u ovom natjecanju dobro upoznali kao igrač Hoffenheima.

Na trenutke su moćni

– Najprije, u Dinamu se jasno vidi rukopis trenera, Bjelica je fenomenalno posložio momčad. Gledajući Dinamo u Europi, stekao sam uvjerenje kako plavi imaju kvalitetu prezimiti, i to kao drugoplasirani u skupini, odmah do Manchester Cityja – komplimentira plavima njihov nekadašnji igrač.

A Šahtar?

– Šahtarova igra samo na trenutke izgleda moćno, ali prema onome kako sam ih doživio u prošloj sezoni, Dinamo ih svojim stilom igre može – unakaziti. Najprije, oni će sigurno podcijeniti Dinamo, jer njegovo ime možda nema veliku težinu u Europi. A onda, Brazilci koji predvode Šahtar vole se zaigrati, igraju izrazito ofenzivno i otvoreno i ostavljaju dosta prostora za kontre. A tu Dinamo može biti ubitačan. Ma, i sad i je žao što ih mi nismo dobili u Harkivu, završilo je 2:2.

Dinamovo otkriće sezone je Oršić?

– Znam Oršića, sjećam ga se iz hrvatske lige, igrao sam protiv njega. Pamtim ga još kad je bio igrač Intera. Da, ovo bi mogla biti utakmica za njega – zaključio je Kramarić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije