Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DALIĆEV ADUT

Omiljeni vatreni otkrio želi li Srbe u skupini: 'Mogli smo i bolje proći'

Kramarić
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
02.12.2019.
u 08:45

- Srbi imaju velik broj vrhunskih igrača i mogu sastaviti snažnu momčad koja je u stanju odigrati sjajno, ali i neočekivano podbaciti. S obzirom na to da je u pitanju EP, sigurno bi bili jako opasan suparnik

Četiri nastupa, 314 minuta provedenih na travnjaku, četiri pogotka za Hoffenheim ove sezone, to je jesenski učinak Andreja Kramarića (27). Za usporedbu, Ante Rebić i Ivan Perišić na svojim kontima imaju po jedan pogodak manje od Andreja, a ipak znatno veću minutažu u svojim klubovima.

No kod Kramarića, nažalost, posljednjih mjeseci nisu tema bili pogoci, čija redovita isporuka nikada nije bila upitna, nego – koljeno.

– Koljeno je sve bolje, više ne otiče, zaista su vidljivi pomaci, što me, naravno, veseli. Donedavno me cijela ova situacija činila pomalo nervoznim, no sada kada igram i kada uspijem izdržati i do 90 minuta na travnjaku, odmah sam bolje volje – kaže Kramarić i nastavlja:

Englezi su brzi i okomiti

– Koliko god mi bilo žao što nisam bio s reprezentacijom na posljednjem okupljanju kada smo osigurali plasman na EP, ta tri tjedna bez intenziteta utakmica su mi puno pomogla i spasila me. Pa iako nisam očekivao da ću posljednju utakmicu igrati svih 90 minuta, situacija u klubu je takva da se jednostavno mora.

Andrej Kramarić jedan je od Dalićevih najvažnijih aduta za Euro 2020. pa će izbornika razveseliti činjenica da se taj majstor za pogotke vratio na scenu i kako se konkurencija u reprezentaciji zaoštrava. A s Andrejem razgovaramo o nadolazećemu Euru i najvažnijemu, prvome ispitu s Englezima.

– Prva pomisao na Engleze? Uvijek ista emocija, onaj pogodak Mandžukića u Moskvi, neopisivo saznanje u tom trenutku da ideš u finale Svjetskog prvenstva, zaista neponovljiv osjećaj!

Kakvima su se vam činili Englezi na Svjetskom prvenstvu?

– Za mene su oni u Rusiji igrali najljepši nogomet, ljepši i od svjetskih prvaka Francuza, recimo sve do drugoga poluvremena polufinalne utakmice s nama. U prvom poluvremenu oni su nas razbili, a onda se probudila naša energija, naš zanos s kojim smo odigrali zaista nevjerojatnu završnicu utakmice. To je sigurno ono što ih i danas boli i peče i što nam nisu zaboravili. Kod Engleza mi se sviđa ta njihova brzina, okomitost, njihov napadački pristup s puno rizika – nastavlja Kramarić.

Nisu li Englezi već dobili svoju zadovoljštinu pobijedivši nas u Ligi nacija?

– Znate kako oni razmišljaju, ‘osvećivanja’ nikada dosta. Koliko god im ta pobjeda nad nama u Ligi nacija bila slatka, oni se time neće zadovoljiti. Posebno će biti nabrijani na nas na otvorenju EP-a na svome stadionu, pred svojom publikom, ma bit će to sasvim drugačija utakmica od one iz prošle godine. Ovoga puta ‘gazit’ će se s još 30 posto više gasa. Naša mala prednost u toj utakmici mogla bi biti naša energija, naš elan jer vjerojatno ćemo na Euru biti odmorniji od njih s obzirom na duljinu trajanja njihove lige – dodaje Kramarić.

Je li im obrana slabiji dio momčadi? Sjetite se vašega pogotka na Wembleyu, kod kojega ste se poigravali s njihovim stoperima.

– Engleski nogomet je direktan, čvrst, agresivan i takvih se pogodaka baš ne može puno vidjeti u engleskoj ligi. Bila je to netipična reakcija njihove obrane. U utakmici s puno većim ulogom njihov pristup bit će sigurno agresivniji – ističe Andrej.

Je li onda Engleska uopće za vas dobar ždrijeb ili ne?

– Mogli smo i bolje proći jer Englezi su zaista vrh svijeta i među najvećim favoritima prvenstva. Uz Francusku, Belgiju, pa i uz nas...

Srbija? I da i ne

Hrvatska je među favoritima Eura 2020.?

– Najpametnije je biti skroman, tih, samozatajan i ne najavljivati velike stvari, kao što smo činili uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji, a onda tamo ispričali najljepšu priču. Neka drugi preuzmu ulogu favorita, a mi ćemo se šuljati sa strane i čekati svoju priliku – naglašava Kramarić.

U češkoj vrsti najskuplji igrač vaš je suigrač Pavel Kaderabek?

– Pavel je desni bočni, vrlo zahvalan igrač ogromne energije, velike moći ponavljanja. Jako dobar dečko, imamo jako dobar odnos. Čudi me kako u reprezentaciji jednu utakmicu igra, pa sljedeću propušta. Česi možda ne izgledaju kao jako atraktivan suparnik, i mi sigurno imamo veću kvalitetu od njih, ali to je Europsko prvenstvo, veliki turnir, svi su nabrijani i ne možeš ni za koga reći sa sigurnošću da ga možeš pobijediti – kaže Andrej.

Biste li voljeli imati Srbiju u skupini?

– Ha, i da i ne. Bilo bi to jako zanimljivo. Srbi imaju velik broj vrhunskih igrača i mogu sastaviti snažnu momčad koja je u stanju odigrati sjajno, ali i neočekivano podbaciti. S obzirom na to da je u pitanju EP, sigurno bi bili jako opasan suparnik, i s te strane rekao bih da ima i boljih opcija za nas u tom doigravanju. Opet, nikada nisam igrao protiv Srbije pa mi se to čini interesantnim izazovom – zaključio je Andrej Kramarić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije