Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SADA JE U TURSKOJ

Omiljeni Hrvat se zbog situacije s koronavirusom prisjetio dana u Srbiji: Tamo sam to doživio!

Robert Prosinečki, Ante Čačić i Ivan Turudić
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/8
17.03.2020.
u 16:26

Moje zdravstveno stanje je OK, ne osjećam nikakve tegobe, a sa stresom sam već naučio živjeti i nositi se s njim – ističe Robi

Iz milijunskoga grada Kayserija u središnjoj Turskoj za Večernji list javio se trener tamošnjega nogometnoga prvoligaša Kayserispora Robert Prosinečki (51), kreator velikoga proljetnoga hita turskoga prvenstva.

Naime, Prosinečki je pobjedom nad Yeni Malatyom dohvatio ukupno 12 bodova u devet nastupa na klupi posljednjeplasiranoga Kayserispora, dok je njegova momčad u cijelom prvom dijelu prvenstva osvojila samo deset bodova.

– Kada sam početkom godine preuzeo momčad, ona je od strane domaće javnosti već bila otpisana, prekrižena kao prvoligaš. A sada smo živnuli, vratili se u igru jer smo samo tri boda udaljeni od zone spasa – počeo je svoju priču Prosinečki.

Šitum i Kvržić kod Žutog

Tema razgovora nije samo nogomet, nego neizbježni koronavirus, zbog kojega su utakmice turskoga prvenstva protekloga vikenda igrane bez publike.

– Kao igrač jednom sam u karijeri nastupio na utakmici bez publike, mislim da je to bilo u Crvenoj zvezdi, dok mi je kao treneru ovo bio debi bez publike. Iako su nam nedostajali naši fanatični navijači (Kayserispor u prosjeku ima devet i pol tisuća gledatelja na domaćim utakmicama, nap.a.), nije nas omelo. Poveli smo s 2:0 pa zapucali penal te smo do kraja grčevito obranili 2:1 – nastavlja Robi.

U ponedjeljak ujutro poveo je momčad na trening, a danas će osluškivati odluke Turskog nogometnog saveza o nastavku prvenstva.

– U petak bismo trebali gostovati kod Fenerbahçea, a sada je to upitno i, iskreno, ovo igranje bez publike nema smisla. Iako ovdje nema koronavirusa, iako u Kayseriju sve normalno funkcionira i nema nikakvih ograničenja, opreza nikada dosta. Ja doista ne znam u kojemu će smjeru sve ovo ići. Planirao sam nakon utakmice s Fenerom doći u Zagreb, gdje mi je obitelj, ali u ovom trenutku ne mogu ništa planirati – dodaje Prosinečki.

U cijeloj Turskoj do jučer je bilo samo 18 slučajeva koronavirusa, što zvuči nevjerojatno za zemlju od više od 80 milijuna stanovnika.

– Razgovarao sam s našim liječnikom, rekao mi je da koronavirus nije ništa strašno; odležiš deset dana i, ako nemaš nekih drugih tegoba, oporaviš se. Ali cijela ta psihoza koja prati pojavu koronavirusa nije dobra, ljudima nije svejedno.

Kakvo je vaše zdravstveno stanje, jesu li operacije ostavile traga?

– Moje zdravstveno stanje je OK, ne osjećam nikakve tegobe, a sa stresom sam već naučio živjeti i nositi se s njim – ističe Robi.

U Tursku je zimus povukao i dvojicu igrača iz Hrvatske lige, Teslićanina Zorana Kvržića i Zagrepčanina Marija Šituma. Kako je zadovoljan njima?

– Kvržić je na početku dobio crveni karton pa je mjesec dana bio ozlijeđen, a sada je opet standardan i jako sam njime zadovoljan. Šitum je također opravdao moja očekivanja. Trenutačno ulazi s klupe, ali kad god uđe u igru, njegov doprinos je vrlo dobar – ističe Prosinečki.

Šanse za spas su realne

Hoćete li uspjeti ostvariti čudo i spasiti Kayserispor od ispadanja?

– U igri smo, to je jako važno, da smo ulovili priključak i da su naše šanse za spas realne. Znate, ova liga je istodobno i teška, ali i izjednačena i svatko svakoga može pobijediti. Tu se čak četiri kluba ravnopravno bore za naslov prvaka, a šest ih se bori za ostanak. Nema neosvojivog terena; mislili smo da je takav Denizli, a mi smo ga u gostima pobijedili. Isto tako, i kod Fenera bismo išli bez respekta, s ambicijom da ih pobijedimo na njihovu terenu – zaključio je Robert Prosinečki, jedini hrvatski trener u nekom europskom klubu koji je protekloga vikenda bio u akciji.

Od ovoga tjedna najvjerojatnije će i on na prisilni odmor.

>>> Pogledajte kako s djecom razgovarati o koronavirusu

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije