Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u jedrenju

Olujić treći u Finnu, Stipanović šesti u Laseru

Tonči Stipanović
Foto: Reuters
1/3
03.08.2018.
u 22:03

Na regatnim poljima zaista je sve išlo prema programu, vjetar je dobro poslužio, lijepo se jedrilo, međutim zapelo je s obradom rezultata klase Laser

Hrvatski jedriličar Josip Olujić odličan je treći nakon četiri plova u klasi Finn, a Tonči Stipanović je na šestom mjestu nakon dva plova "laseraša" na Svjetskom prvenstvu u Aarhusu, gdje su u petak održana po tri plova za klase Finn i 470 te po dva u Laseru i Laser Radialu.

Na regatnim poljima zaista je sve išlo prema programu, vjetar je dobro poslužio, lijepo se jedrilo, međutim zapelo je s obradom rezultata klase Laser. To je potrajalo skoro do 20 sati, odnosno četiri sata nakon što se flota vratila na kopno.

Nakon što jučer nisu odjedrili puni program, "finaši" su u petak odradili čak tri plova. Josip Olujić ponovno je bio na razini zadatka, zadržao visoku formu od prvog dana prvenstva i nakon četiri plova zauzima izvrsno treće mjesto među 90 kormilara, što je svakako njegov najbolji nastup na natjecanjima ove razine.

"Danas opet jugoistočni vjetar 10-14 čvorova. Dosta na rupe. Jako je bilo teško za jedriti. Mogu reći da je ovo bio dan kojeg sam se najviše pribojavao, jer se jedrilo na Stadium polju (područje plova za odličja), pa je shodno tome najbliže kraju i podložno promjenama. Nije bilo sigurnih strana i koncentracija je trebala biti maksimalna. Mislim da sam napravio dobar posao, jer su ovo sve dobri rezultati za daljnje natjecanje", izjavio je Olujić.

Milan Vujasinović je 18., a Nenad Bugarin 24. U vodstvu je Nizozemac Pieter Jan Potsma.

Zajedrili su i "laseraši", najveća pojedinačna flota s čak 165 kormilara. Tonči Stipanović otvorio je natjecanje s drugim i šestim ulazom, ukupno je na visokom šestom mjestu u toj velikoj floti.

"Najveća borba je bila s travom koje na površini mora ima u nenormalnim količinama. Prvi plov, nakon odličnog starta, držao sam se svoje taktike i cijelo vrijeme bio drugi, dok sam u drugom malo kasnio na startu pa sam morao to nadoknaditi. Možda sam mogao ući i bolje, ali nećemo pretjerivati. Za prvi dan sam zadovoljan", rekao je osvajač olimpijskog srebra.

Filip Jurišić svakako može i očekuje više od trenutačnog 55. mjesta.

"Nisam zadovoljan s prvim danom kvalifikacija... prvi sam plov odjedrio malo rezervirano i upisao sam 12. mjesto, dok sam u drugom nakon odličnog starta zanemario veći dio flote, jedrio sam kroz svoju stranu i to me u toj regati koštalo", zaključio je Jurišić.

Alec Cvinar je na 149. mjestu. Nakon prvog dana u vodstvu je Novozelanđanin Sam Meech.

U floti od 119 "radialki" nakon dva plova Karla Šavar je 77., Anđela de Micheli Vitturi 91., a Sandra Lulić 93.

U subotu velika flota isplovljava na regatno polje, gotovo sve klase bit će u pogonu. "Finaši" jedre zadnja dva plova kvalifikacija, nakon čega se dijele na finalne skupine. Po dva plova imaju i "laseraši", a prvi dana natjecanja je za Šimu i Mihovila Fantelu u 49eru te Eniu Ninčević i Mihaelu de Micheli Vitturi u 49er FX-u.

>> Pogledajte Lovrenovu urnebesnu ljetnu potragu za Vrsaljkom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije