Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. najskuplje u povijesti

Olimpijske igre u Londonu stajat će 22,5, a ne dvije milijarde €!

london 2012
PA/Pixsell
08.08.2011.
u 16:06

Iako je 2008. tadašnji gradonačelnik Londona Ken Livinstone tvrdio kako će Olimpijske igre 2012. stajati samo 2,25 milijarda eura, bivši šef stožera za dobivanje domaćinstva Igara Jack Lemley ističe da je britanska javnost prevarena

– Išlo se namjerno s manjim iznosom kako bi se dobila naklonost javnosti, a stvarni troškovi bit će 22,5 milijarde eura! – otkrio je Lemley.

Ako troškovi ostanu na tim Lemleyjevim predviđanjima, Igre u Londonu bit će druge najskuplje u povijesti. Ipak, teško da će dostići Peking, koji je najveću svjetsku sportsku manifestaciju ugostio 2008. i za to "iskrcao" 27,5 milijarda eura!

Najistaknutiji primjer lošeg profita i organizacije jesu Olimpijske igre u Montrealu 1976. Grad je posljednju ratu duga za organizaciju platio 30 godina poslije, 2006.!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije