Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bejzbol

Olimpija postala prvak Hrvatske jedanaesti put

'karlovac karlovacka olimpija pobijedom nad vindijom postala prvak hrvatske 11 put zaredom,261009 photo: dominik grguric/VLM'
'dominik grguric'
26.10.2009.
u 13:06

S dvije pobjede, po jednom u Varaždinu i Karlovcu, bejzbolaši Olimpije jedanaesti su put osvojili naslov prvaka Hrvatske u bejzbolu, svladavši varaždinsku Vindju sa 4:2 u pobjedama.

Nakon prva četiri susreta finalne serije omjer u pobjedama bio je 2:2, a malu prednost imali su Varaždinci zbog domaćinstva u mogućem sedmom susretu. No, sve se preokrenulo u subotu, kada su Karlovčani u vrlo tvrdoj utakmici odličnih obrana u Varaždinu slavili sa 2:0, uz izvanrednu partiju bacača Carlosa Tovara. Time su došli u prigodu u nedjeljno poslijepodne, na svome igralištu, doći do novog naslova prvaka - i nisu je propustili. Naprotiv, odigrali su možda i najbolju utakmicu sezone.

Sam početak nalikovao je na varaždinski susret. Karlovčani su na samom startu došli do prednosti 2:0, no u prvoj polovici susreta dominirali su bacači - karlovački Mario Zdelar i varaždinski Marin Farkaš. No, u petoj izmjeni Farkaš se u potpunosti izgubio i bejzbolaši Olimpije poveli su s, pokazalo se, nedostižnih 7:0.

Varaždinska Vindija nije se predavala, nekoliko su puta imali prigodu za osvajanje bodova, no karlovačka obrana uspješno je otklanjala sve prijetnje i kako se bližio kraj susreta, bilo je jasno da većih promjena više ne može biti. U konačnici Varaždinci su osvojili samo počasni bod, a Olimpija je s uvjerljivih 9:1 proslavila novu titulu u bogatoj klupskoj riznici trofeja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije