Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optimist uoči izraela

Olić: Umjesto na Oktoberfest, Van Gaal nas je odveo na trening

Olić Pranjić Timošćuk Lahm
Pixsell
04.10.2010.
u 19:10

- Kriza u Bayernu nije me začudila, od lanjske prve postave samo sam ja počeo pripreme u normalno vrijeme - kaže Olić.

Umjesto da pijucka kavu u Sheratonu, Ivica Olić u ponedjeljak prije podne znojio se u Münchenu! Nakon nedjeljnog poraza od Dortmunda, trener Louis van Gaal u autobusu je igračima rekao:

– Zaboravite na tradicionalni odlazak na Oktoberfest, umjesto toga imamo trening!

I tako je Olić sa suigračima koji nisu uopće igrali ili nisu odradili svih 90 minuta u Dortmundu, trenirao...

Trening draži od piva

– Draže mi je da smo trenirali nego da sam gubio vrijeme uz pivo. Posebno u ovoj situaciji u kojoj smo sad – rekao nam je Olić,

Je li sad teže nego na startu prošle sezone?

– Ne znam. Prošle sam sezone, naime, bio novi, tek sam došao, pa sam osjećao veliki pritisak, stalno sam se borio za mjesto u momčadi, tako da sam više bio posvećen sebi nego klupskoj krizi. A sad je drukčije, također nije dobro, ali bilo bi i nenormalno da smo u svim utakmicama dosad pobijedili.

Zašto?

– Zbog SP-a! Od lanjske prve postave, samo sam ja počeo pripreme u normalno vrijeme! Većina se igrača uključila u rad pet dana prije prve utakmice. Pa su nas stalno pratile ozljede, najgore su se ozlijedili Robben i Ribery... Ne mogu reći da sam očekivao takvo što, ali me situacija previše i ne čudi. Nadam se da ćemo do zime uspjeti nešto spasiti, pa onda zajedno proći pripreme i igrati kako znamo. A svjetlo u tunelu je spoznaja da smo barem u Ligi prvaka dobro startali.

Tri vrhunska, reprezentativna napadača - Klose, Gomez i vi - još nisu zabili prvenstveni gol?

Briga o koljenu

– Užas! To je jedan od glavnih razloga što nemamo rezultata. Trener je izvrtio nas napadače i još nismo zabili. A ta rotacija govori da nisu problem samo napadači, nego cijela momčad! Eto, u tri utakmice koje sam odigrao, nisam opalio po golu! Dakle, ne stvaramo šanse.

Jeste li ikada u karijeri imali takvu golgetersku sušu?

– Ne. Ali, zabio sam u međuvremenu za reprezentaciju, tako da moj post i nije predugačak. No, sve će doći na svoje, samo da bude zdravlja.

Kako vaše lijevo koljeno?

– To me više brine od spoznaje da me gol još neće. Od ljeta se borim s koljenom, od odluke da ne idem pod nož zbog oštećenog meniska. Nakon svakog treninga sam na dvosatnoj terapiji, a jednom tjedno dobivam injekciju gela. Moram biti discipliniran, koljeno je još u procesu vraćanja u normalno stanje, iako se osjeća poboljšanje.

Hoćete li biti spremni za Izrael?

– Hoću! Čeka nas teška utakmica, Izrael je neugodan suparnik, posebno na domaćem travnjaku. Međutim, uvjeren sam da ćemo biti pravi, da ćemo igrati na razini koja će nas sve zadovoljiti. Idemo u Tel Aviv po sva tri boda, nadam se da ću u subotu prekinuti golgeterski post – kaže Olić.

Nakon što smo ga obavijestili da Nikica Jelavić mora na operaciju, Olić je rekao:

Pehovi nas čine jačima i boljima!

– To je, nažalost, peh, koji valjda svi moramo proći. Kad je čovjeku najbolje, onda ga nešto zaustavi. Eto, Jelavić je bio u naletu i dogodi mu se ovo. Ali, možda nas svi ti pehovi čine jačima i boljima, jer se nikad ne predajemo i stalno se borimo. Neka se Nikica što prije oporavi.

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:23 05.10.2010.

Olić: Ništa od Oktoberfesta, jer to je FC Bayern i nije HR repka gdje se i uz poraze i gledanje Slovenije na World Cupu po TV mi zabavljamo, popijemo pivo i otpjevaju neke narodnjake..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije