Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A ZAŠTO NE? Ivica Olić zabio za svoj HSV, ali razmišlja i o Dinamu

Olić: Presretan sam što se Dudu vraća, treba nam

ola-txt.jpg
import
24.10.2008.
u 19:25

Mladen Petrić je kralj Hamburga, kako ne bi i bio kad zabija gotovo u svakoj utakmici. U četvrtak je u Slovačkoj postigao osmi pogodak za HSV i najavio važnu pobjedu protiv Žiline u Uefinoj ligi.

Petrić igrač utakmice
Osmi mu je to pogodak u 11 utakmica. A priključio mu se i Ivica Olić koji je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena zabio za 2:0. Stoga ne čudi što je priču o toj utakmici hamburški Bild naslovio s - Hvala, Hrvati!

HSV se vratio u svoj grad. Dok su igrači čekali stvari i pripremali se za odlazak na trening, Ivica Olić je kratko prokomentirao:

- Nije bilo baš jednostavno, Žilina je bila vrlo opasna, imala je dvije-tri dobre prilike za pogodak. No, mi smo svoje iskoristili. Mladen je krasno zabio glavom, a meni je jedna lopta sjela na volej i to nam je bilo dovoljno.

Petrić je ocijenjen dvojkom (najbolja ocjena je jedan, najslabija pet) i najbolji je igrač utakmice, Olić je dobio jako dobru trojku.

U skupini s Aston Villom, Ajaxom i Slavijom, te spomenutom Žilinom, HSV mirnije čeka nastavak Uefine lige.

- U sljedećem smo kolu slobodni i bilo nam je važno sada pobijediti i polako otvoriti vrata drugoga kruga. Nije važno koji ćemo na kraju biti u skupini, važno je da idemo dalje - dodao je Olić.

Pred HSV-om je u nedjelju derbi. Susret s najvećim iznenađenjm lige Hoffenheimom.

- Moramo reći da je to derbi, mi smo prvi, oni drugi, pa kako onda ne bi bio pravi derbi - kaže Olić.

Više ga je zanimalo kako je prošao Dinamo, kako su plavi igrali protiv NEC-a, kakav je bio tijek susreta.

- Ta je pobjeda velika, bodovi će plavima mnogo značiti. Kao i nama, otvaraju im vrata drugoga kruga, a toga u Zagrebu već dugo nije bilo. Dobro je što u drugom kolu igraju s Tottenhamom. Nakon poraza u Udinama, mislim da će se londonski klub posvetiti isključivo engleskom prvenstvu, Uefina liga zacijelo mu u takvoj krizi neće biti važna. Mislim da bi Dinamo mogao u Londonu osvojiti bod - optimističan je Olić kad je riječ o njegovu bivšem klubu.

Čuo je da bi se Eduardo mogao već za tri tjedna uključiti u natjecateljski nogomet.

Sretan zbog Eduarda
- Molim Boga da bude tako, da sve prođe dobro. Znam kako mu je, sigurno je već nervozan i željan utakmica. Veselim se zbog Dudua, ali i zbog svih nas u reprezentaciji - zaključio je Olić.

Petrić je nakon utakmice odbacio optužbe bivšeg trenera u Borussiji, da je lijen i svadljiv:

- To su gluposti i ne treba ih komentirati.

A kvalitetu je opet dokazao pogotkom, zbog kojeg će u Dortmundu trenera Kloppa opet razapinjati što ga nije zadržao.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije