Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Olić donio pobjedu Bayernu u sudačkoj nadoknadi

Ivica Olić
Foto: AFP, Reuters
1/5
30.03.2010.
u 18:10

Ivica Olić ponovno je bio veliki junak Bayerna. Pogotkom u drugoj minuti sudačke nadoknade donio je Bavarcima pobjedu u Allianz areni protiv Manchester Uniteda 2:1. U drugom susretu Lyon je na Gerlandu pobijedio Bordeaux 2:1.

Bayern - Manchester United 2:1

Nogometaši Bayerna svladali su golom Ivice Olića u sudačkoj nadoknadi Manchester United 2-1 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka. Susret je igran na minhenskoj Allianz Areni...

Ivica Olić punu je minutažu odradio u karakterističnom trku, nebrojeno puta zaprijetio u utorak sjajnom Edwinu van der Saru i napokon ga slomio nakon što je oteo loptu Evri, projurio pored Ferdinanda i još trojice gostujućih igrača i lijevom nogom plasirao loptu pored nizozemskoga golmana za svoj treći gol u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Igrala se u tim trenucima 92. minuta, posljednja na utakmici.

Pobjeda je bila ono što je Bayern tražio pred svojim navijačima, pobjedu su i dobili, a i Olić je dobio i svoju satisfakciju u vidu "obračuna" sa ćudljivim trenerom Louisom van Gaalom koji ga je, unatoč postignutom pogotku Stuttgartu u prošlom bundesligaškom kolu zamijenio na poluvremenu utakmice. Nekoliko misli s njemačkim medijima podijelio je Olić na tu temu, a potom pomirljivo rekao da se nada punoj minutaži protiv engleskih prvaka. Dobio ju je, iskoristio u potpunosti, a onda i gastikulacijom "mijenjaj me" dao treneru do znanja što misli o posljednjim danima.

Sudjelovao je u lijepoj nogometnoj predstavi i pobjedi Bavaraca i drugi hrvatski reprezentativac, Danijel Pranjić (izašao u 89. minuti). Bio je istaknut, često i prisutan u napadačkim akcijama koje je i sam pokušavao riješiti dalekomentnim udarcima, no protiv dojmljivog Van der Sara u utorak nije imao sreće.

Vjerojatno bi i sam Olić postigao pogodak da Nizozemac nije imao svoj dan, a jedna od sjajnih obrana bila je i ona početkom sudačke nadoknade kada je spasio "mrtvaca" Maria Gomeza.

Sve je inače počelo na najgori mogući način za domaćina utakmice. Već u 68 sekundi svojim je petim golom u Ligi prvaka Wayne Rooney navijestio da bi ovo mogla biti njegova večer. Loptu je, nakon skraćenog kornera, lijevom nogom pospremio iza Butta za veliki šok na Allinz Areni.

Na 1-1 u 77. minuti iz slobodnog udarca uspio je izjednačiti Franck Ribery. Francuz nije odigrao utakmicu za pamćenje, ali je njegov doprinos, pokazalo se, bio od velike važnosti. Doduše pri pogotku je imao i dosta sreće budući da je poluvisoka lopta na putu do mreže promijenila smjer nakon što se odbila od Rooneyja pretvorivši ga od heroja do nesretnika, k tomu još i ozlijeđenog. Naime, utakmicu je završio šepanjem s travnjaka što bi, pokaže li se ozljeda ozbiljnom, moglo biti vrlo neugodno za domaćina uzvratnog dvoboja.

Inače, za slobodan udarac kojim je Bayern izjednačio zasluge ima i Olić pod čijim je pritiskom iskusni Gary Neville loptu zaustavio rukom onemogućivši, na nedozvoljen način, daljnji tijek akcije. Nije se isplatilo...

Spomenimo i trenutak nesreće za englesku momčad. Samo šest minuta nakon Riberyjevog gola priliku za postati igračem susreta imao je srpski reprezentativac Nemanja Vidić čiji je siloviti udarac glavom nakon ubačaja iz kuta odsjeo na gredi Bayernova gola. Nije mu to pošlo za rukom, Oliću nešto kasnije jest.

Uzvrat se igra za osam dana na Old Traffordu.

Liga prvaka, četvrtfinale (prva utakmica):

Bayern - Manchester United 2-1 (Ribery 77, Olić 90+2 / Rooney 2)

Lyon - Bordeaux 3:1

U "boju za Francusku", u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, nogometaši Lyona su na Gerlandu pobijedili Bordeaux s 3-1, te tako fino zakoračili prema polufinalu...

Bordeaux je ispunio jedan cilj prije ogleda kod velikog francuskog rivala - postigli su pogodak. No, primili su čak tri što ih stavlja u podređen položaj prije uzvrata koji će se za osam dana odigrati na njihovom stadionu.

Iako se možda mogla očekivati tvrda utakmica (u prvenstvenom susretu ove sezone u Le Championnatu Bordeaux je pobijedio Lyon na Gerlandu 1-0), u ovom ogledu Lige prvaka je učestalo frcalo na obje strane. Vjerojatno je takav scenarij uvjetovao prvi pogodak Argentinca Lisandra Lopeza koji je zabio za vodstvo Lyona u 10. minuti, kada je precizno opalio iskosa s desne strane, s desetak metara.

Odmah nakon vodstva je Lyon imao šansu za 2-0, ali nije se dugo čekalo i na odgovor na drugoj strani. Marokanski napadač Marouane Chamakh je na asistenciju najboljeg gostujućeg igrača Gourcuffa izjednačio na 1-1.

Dva pogotka u uvodnih petnaest minuta potpuno su razgolitili obrane i na obje strane su se redale prilike. Ne možemo govoriti kako se nije igralo odgovorno u obrani, no obje momčadi su odlučili maksimalno riskirati u napadu, te su željeli pobjedu daleko više od branjena suparničkih napada.

Bordeaux je ukupno imao 12 udaraca na suparnička vrata, Lyon 10 što je dokaz agresivne i napadačke igre oba sastava.

Lyon je u 32. minuti poveo s 2-1 pogotkom Michel Bastos, na asistenciju bosansko-hercegovačkog igrača Miralema Pjanića, a bio je vrlo sličan onom prvom Lopeza.

U nastavku je ritam donekle splasnuo makar je i dalje bilo dovoljno prilika za obje momčadi. No, Lyon se bolje snašao i u drugom dijelu, a u 77. minuti su dobili veliku priliku povećati prednost jer je gostujući igrač Chalme igrao rukom. Loptu je na bijelu točku postavio Lisandro Lopez, te je zabio za konačnih 3-1. Bio je to treći pogodak Lopeza ove sezone u Ligi prvaka.

Na samom kraju je Lyon mogao i do četvrtog pogotka, no igrači Bordeauxa su jednu situaciju spasili izbijajući loptu s vlastite vratarske linije.

Liga prvaka, četvrtfinale (prva utakmica):

Lyon - Bordeaux 3-1 (Lisandro Lopez 10, 77-11m, Bastos 32 / Chamakh 14)

 

Komentara 15

OB
-obrisani-
23:38 30.03.2010.

cúdno da tu nima esdipi-yugofila, serboida, \"antifasista\"...i ostalih gmizavaca na komentarima !!..-:))

Avatar valic
valic
20:59 30.03.2010.

opa

OB
-obrisani-
22:48 30.03.2010.

BRAVO OLICU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije