Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WIMBLEDON

Đoković set od finala, nastavak protiv Nadala u subotu

Đoković Nadal
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
14.07.2018.
u 00:35

Dvoboj je odigran pod krovom centralnog terena i umjetnom rasvjetom, jer je započeo tek iza 20 sati po lokalnom vremenu. No, u Wimbledonu postoji čvrsti rok od 23 sata do kada se smije igrati.

Novak Đoković i Rafael Nadal morali su prekinuti drugi polufinalni dvoboj na ovogodišnjem Wimbledonu, nakon što je srpski tenisač osvojio 'tie-break' trećeg seta i poveo sa 2:1 u setovima, a nastavak će uslijediti u subotu. 

Dva sata i 54 minute trajala je borba dvojice bivših wimbledonskih pobjednika, ali to nije bilo dovoljno kako bismo dobili suparnika Južnoafrikancu Kevinu Andersonu u nedjeljnom finalu. Nadal može žaliti za tri propuštene set-lopte u odlučujućem gemu trećeg seta, koji je na kraju osvojio Đoković sa 11:9 i stigao na jedan set od plasmana u finale.

Dvoboj je odigran pod krovom centralnog terena i umjetnom rasvjetom, jer je započeo tek iza 20 sati po lokalnom vremenu. No, u Wimbledonu postoji čvrsti rok od 23 sata do kada se smije igrati. Đoković i Nadal su čak i taj rok prekoračili za dvije minute, zato što se Kevin Anderson plasirao se u svoje prvo finale Wimbledona tek poslije 6 sati i 35 minuta igre, koliko mu je trebalo da bi svladao Amerikanca Johna Isnera sa 7:6 (6), 6:7 (5), 6:7 (9), 6:4, 26:24.

Đoković Nadal
1/7

Bilo je ovo najduže polufinale u povijesti Grand Slam turnira i drugi najduži meč u Wimbledonu. Najduži dvoboj trajao je 11 sati i 5 minuta, kada je 2010. godine u prvom kolu Wimbledona John Isner svladao Nicolasa Mahuta 70-68 u petom setu, ali je taj meč završen tek nakon tri dana.


 
Ujedno, Kevin Anderson je prvi Južnoafrikanac koji se je nakon 97 godina probio u finale Wimbledona. Godine 1921. to je uspio Brian Norton. No, ime suparnika saznat će tek u subotu. Nadal i Đoković će nastaviti meč prije finala tenisačica u kojem će se za naslov boriti Serena Williams i Angelique Kerber, a koje je zakazano za 15 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Komentara 17

CH
Chemicalburazer
00:46 14.07.2018.

Ajmo Novačeeee

ZA
zarkotih
01:31 14.07.2018.

Idemo šampione.

Avatar duka4
duka4
09:05 14.07.2018.

hrvatska prvak svijeta. djokovic osvaja zlato...... naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije