Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJANSKI TENISAČ

Đoković progovorio o Hrvatskoj: Znam da su rane od rata još svježe, ali...

Đoković - Isner
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
04.01.2019.
u 10:01

– Čovjek jednostavno mora nastaviti dalje u životu. Nama su oni prvi susjedi – i Hrvatska i Srbija i Bosna i Makedonija – i nekako na njih gledam kao na svoje.

Luka Modrić nedavno je vrlo lijepo govorio o Novaku Đokoviću, a sada mu je srbijanski tenisač iz Dubaija uzvratio.

– Hvala mu! O Luki mislim sve najbolje. Upoznao sam ga prošle godine u Americi. Poštujem svakoga, a pogotovo one koji su žrtvovali puno toga i koji su postigli takve uspjehe kao on ili hrvatska reprezentacija, a dolaze iz tako male zemlje. Iz srca sam navijao za njih na Svjetskom prvenstvu – rekao je Đoković za Blic.

Rane od rata još su svježe.

– Znam kakva je politička situacija i znam da su rane iz rata još svježe za mnoge ljude. Mogu samo zamisliti kako je onima koji su nekoga izgubili u ratu. To je jedna osjetljiva tema i ne bih mnogo ulazio u nju, samo bih pokazao suosjećanje i razumijevanje. Stvarno, molitve za svakoga jer rat nikome ništa nije dobro donio – rekao je Đoković i dodao:

– Čvrsto vjerujem u to da se sport uvijek treba držati izvan politike. Vjerujem u to, kao i mnogi sportaši. Velika većina, ako ne i svi sportaši iz regije koje sam upoznao i s kojima sam imao priliku družiti se, na istoj su mentalnoj frekvenciji u odnosu na neke osjetljive teme koje ostavljamo po strani, za nekoga drugog da se bavi njima.

Na kraju je zaključio:

– Mi smo sportaši i uzajamnim poštovanjem pokazujemo da je ono iznad svega. Teško je sigurno mnogim ljudima tražiti da se zaborave neke stvari. I siguran sam da se ne mogu zaboraviti. Pogotovo to ne mogu zaboraviti ljudi koji su osjetili direktan utjecaj rata, ali čovjek jednostavno mora nastaviti dalje u životu. Nama su oni prvi susjedi – i Hrvatska i Srbija i Bosna i Makedonija – i nekako na njih gledam kao na svoje. Nikada nisam imao drukčije mišljenje i ja ću ostati pri tome.

>> Pogledajte kako je izgledala karijera Luke Modrića


 

Ključne riječi

Komentara 112

IM
Immanuell
13:24 04.01.2019.

Tko god ove komentare čita neka zna da ovo što ovdje piše nije slika Hrvatske. To je slika nekolicine u glavi pomaknutih kojima nisu svi doma.

JO
josojole
13:12 04.01.2019.

Bravo Đole za lijepe riječi

KO
kodifan
12:14 04.01.2019.

ljudina u svakom pogledu te riječi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije