Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prestigao Federera

Đoković postao tenisač s najvećom zaradom u povijesti, svota je vrtoglava!

Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
10.09.2018.
u 14:28

Kad je riječ o hrvatskim tenisačima, najbolje stoji Marin Čilić koji je zaradio 25 milijuna dolara.

Novak Đoković pobijedio je Argentinca Juana Martina del Potra sa 6-3, 7-6 (4), 6-3 i osvojio US Open. Srbijanski tenisač do slavlja je došao nakon tri sata i 15 minuta igre, a to mu je bio 14. Grand Slam naslov u karijeri.

Nole je tim trijumfom postao bogatiji za čak 3 milijuna i 800 tisuća dolara, što ga je dovelo do prvog mjesta po zaradi u karijeri.

>>Pogledajte intervju s Bornom Ćorićem

Đoković je sada igrač s najvećom zaradom u karijeri, a prestigao je Rogera Federera koji je to držao do sinoć. Ako se gleda zarada isključivo od teniskih turnira, Đoković je zaradio vrtoglavih 119 milijuna dolara, dok je švicarski tenisač na nešto manje od 118 milijuna dolara.

Iako Federer ima šest Grand slam naslova i 28 turnira više od Noleta, zaradio je manje, za što postoji i sasvim logično objašnjenje.

– Federer već 20 godina osvaja turnire, ali Đokovićev vrhunac stigao je nedavno, u trenucima kad su nagradni fondovi znatno veći, objasnio je urednik Forbesa Kurt Badenhausen.

A koliko su fondovi veći, dovoljno govori i podatak da je Pete Sampras, osvajač 14 Grand Slam turnira, u karijeri zaradio "samo" 43 milijuna dolara... Kad su u pitanju hrvatski tenisači, najbolje stoji Marin Čilić koji je zaradio 25 milijuna dolara.

Komentara 14

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
15:37 10.09.2018.

domoljubi ma apartima! pucaju od muke!

Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
15:08 10.09.2018.

jedan je Srbin, jedan je Djokovic! neka pati kome smeta!

GA
GASTARBAJTER
18:13 10.09.2018.

Cestitamo Djokovicu na odlicnoj pobijedi!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije