Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mario Kasun:

Okončao sam karijeru jer su mi se zgadile stvari u košarci

Mario Kasun
Foto: VL
1/2
27.02.2017.
u 22:17

Okončao sam karijeru s 34 godine jer su mi se zgadile neke stvari u košarci, točnije način na koji ona funkcionira kad su u pitanju angažmani igrača. Ostala mi je neka gorčina

Sretan što je učinio dobro djelo i što je u Samobor doveo košarkaške veterane Barcelone, bivši NBA igrač i hrvatski reprezentativac Mario Kasun počeo je sanjariti o tome kako bi lijepo bilo kada bi ovaj gradić pored Zagreba imao košarkaškog prvoligaša.

– Volio bih pomoći da se to ostvari, a nadam se da oko toga mogu dogovoriti s Nikolom Radulovićem, bivšim košarkašem koji je obiteljski vezan za Samobor.

Zabio 31 koš za Barcelonu

Kako je izgledao u toj veteranskoj utakmici u kojoj je, u dresu svojeg bivšeg katalonskog kluba, zabio 31 koš, mnogi su zacijelo pomislili “zašto ovaj još uvijek ne igra, pa nije 36 godina neka prepreka”.

– Okončao sam karijeru s 34 godine jer su mi se zgadile neke stvari u košarci, točnije način na koji ona funkcionira kad su u pitanju angažmani igrača. Ostala mi je neka gorčina.

S obzirom na to da je igrao u Orlando Magicu, Barceloni i Efes Pilsenu, zacijelo mu nije bila financijska nužda produžiti karijeru iako bi, recimo, u Prvenstvu Hrvatske imao još i te kako što reći.

– Posvetio sam se nekim drugim stvarima, s prijateljem koji je u tome u top 20 na svijetu, otvorio sam u Barceloni lijepi “shop” za cafe race motocikle. Uskoro ćemo ugostiti poznatog hollywoodskog glumca koji ima svoju show s motorima, a mi ćemo mu biti prva stanica prigodom njegova prvog izlaska izvan SAD-a.

Osim u poslu s laganim, minimalističkim motociklima, uživa Mario i u vožnji na dva kotača.

– Sada konačno mogu uživati u svemu onome u čemu, dok sam igrao košarku, nisam smio, a jedna od tih stvari je i vožnja na motociklu. Uvijek bi to bilo u ugovoru da se izvan košarke ne smijem baviti rizičnim aktivnostima kao što su vožnja motocikla, skijanje, snowboard...

Za Barcelonu je vezan i zbog obiteljskih razloga.

– Tamo mi je kćerkica, petogodišnja Sade, u čijem odrastanju najviše uživam.

A ta će ga situacija ipak udaljiti od Hrvatske i Samobora.

– Tu pored Samobora imam kuću. Ja svoju, a roditelji svoju s kojima živi i sestra. Ja ću svoju vjerojatno prodati da ne trune, kad više ne živim tu.

Dobio ovacije Samoboraca

Priupitali smo ga “trune” li dug koji KK Zagreb ima prema njemu iz dvije godine igranja za “mrave”. Dug nije malen, a klub je u velikim financijskim problemima.

– Surađujemo oko toga. Dug postoji i ja se za njega ne bojim jer u tom klubu su pošteni ljudi koji će sve učiniti da se ugovor ispoštuje, pa makar to trajalo 20 godina.

Nakon što je potkraj susreta izašao iz igre, a on je bio veteran s uvjerljivo najvećom minutažom, Kasun je zavrijedio ovacije Samoboraca.

– Svojim dragim Samoborcima rekao sam da mogu dovesti veteransku momčad Barcelone za koju i ja povremeno igram, ali samo pod jednim uvjetom. A uvjet je bio da sve to ima humanitarni predznak, da se skuplja novac za potrebite, bilo da su to napuštena i zapostavljena djeca, kao što je ovaj put bio slučaj, ili žene žrtve obiteljskog nasilja i slično.

Na kraju priče, Udruga “Nova budućnost” dobila je nekoliko tisuća doniranih kuna, no štićenicima te kuće važnija od novca bila je pažnja koju su dobili.

Za više sporta posjetite našu novu Facebook stranicu Večernji list - Sport

>>NBA liga priča o Bogdanoviću: Napravio nešto što nitko u dvorani nije uočio, a za košarkašku legendu to je trenutak sezone!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije