Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doigravanje NBA

Oklahoma veliki finale protiv Miamija otvorila pobjedom

oklahoma (1)
AFP, Reuters/Pixsell
13.06.2012.
u 08:27

Gromovi su slavili pobjedu 105:94 iako su zbog treme u drugoj četvrtini imali 13 koševa zaostatka.

Iako mu je ovo peta sezona u NBA ligi, čak je i Kevin Durantu trebalo jedno čitavo poluvrijeme da razbije tremu u prvoj utakmici finala NBA protiv Miami Heata, baš kao i ostatku Oklahoma City Thundera. Gromovi su početkom druge četvrtine gubili sa 13 razlike (24:37), a onda su polako počeli dobivati "radnu temperaturu". Do poluvremena su smanjili na sedam, a treću su već završili u plusu – 74:73.

Na kraju su došli do pobjede 105:94 u kojoj je upravo Durant bio prvo ime – zabio je 36 koševa, od čega 17 u zadnjoj četvrtini, a veliku pomoć imao je Russellu Westbrooku koji je postigao 27 (od čega 18 u drugom dijelu), a dodao je i 11 asistencija. Njih dvojica neutralizirala su još jednu veliku večer LeBrona Jamesa koji je postigao 30 koševa. Za Heat je Dwayne Wade ubacio 19 koševa uz osam asistencija, a Shane Battier dodao je 17. Podbacio je rekonvalescent Chris Bosh sa samo 10 koševa u gotovo 34 minute.

– Pokazali smo dosta borbenosti u drugom poluvremenu, ali ovo je tek jedna, prva pobjeda. Kevin Durant je odličan igrač, no poseban je i zato što igra obranu. U minutama odmora razgovaramo samo o obrani – rekao je Thunderov trener Scott Brooks, a njegov kolega s Heatove klupe Erik Spoelstra dodao je:

– Ovaj poraz već smo zaboravili. "Prebili" su nas u svim kategorijama gdje mišići imaju glavnu riječ. Kad ne igramo obranu, onda nemamo šanse ni za kvalitetan napad.

Zanimljivo, nakon što su u prvom dijelu zabili 54 koša, u drugom su James i društvo postigli samo 40, a Durant i Westbrook su zajedno ubacili 41!

– Pretpostavljam da nas je igranje u finalu malo učinilo nervoznima na početku i trebalo je malo vremena da se riješimo treme i smirimo – otkrio je Durant.

Ovom pobjedom Oklahoma je omjer na domaćem parketu u ovogodišnjem doigravanju popravila na 9-0, dok je Miami u gostima pao na 4-5. Također, ako je suditi po statistici, gromovi su napravili veliki korak k prvom naslovu, jer momčad koja pobijedi u prvoj finalnoj utakmici u 72,7 posto slučajeva na kraju osvoji prsten prvaka.

Sljedeća utakmica igra se u Oklahomi u noći na petak u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije