Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubimac publike

Ohandza Zoa zaista je imao duplo bolju ponudu... i to od Splita!

hajduk,  Franck Ohandza Zoa
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
10.07.2015.
u 15:35

"Vjerujte, Ohandza je pravi igrač. To se odmah vidi. Još dok su postojale samo špekulacije da može otići u Hajduk, rekao sam kako bi Splićani time napravili dobar potez"

Franck Ohandza Zoa novi je miljenik navijača Hajduka. Popularni 'Frane Zolja' već je nakon prve domaće utakmice pokupio velike simpatije, ali i dokazao kako je riječ o igraču - za velike stvari, piše Goal.com.

Ovaj 23-godišnji Kamerunac imao je vrlo zanimljiv nogometni put. Već je bio na Tajlandu (Buriram United), u Njemačkoj (Greuther Fürth), Grčkoj (Iraklis Psachna), pa na koncu nogometnu sreću pronašao u Hrvatskoj (Sesvete, Hajduk).

A da nije riječ o "klasičnoj prevari" govore i činjenice. Franck Ohandza Zoa bio je najbolji strijelac tajlandske lige 2011. godine, svoj je tada Buriram odveo do trostruke krune. Njegova je momčad osvojila prvenstvo, tajlandski FA Kup i Liga kup, a Ohandza je doslovce - briljirao!

Za Buriram je uspješno nastupao i u azijskoj Ligi prvaka gdje je postigao dva pogotka. No, Ohanzda je 2011. godine za Kamerun nastupio i na Svjetskom prvenstvu do 20 godina, čak zabio Meksiku u četvrtfinalu tog turnira.

Sjajne igre na Tajlandu donijele su mu i ugovor s njemačkim drugoligašem Greuther Fürthom, no Ohandza je u zadnjoj utakmici za Buriram - slomio nogu. Predstavnicima Greuthera to se nije svidjelo, oni nisu željeli teže ozlijeđenog igrača, pa su brzo i poništili njegov ugovor.

Tada se odlučio vratiti u Kamerun, odakle je prvo otišao na posudbu u Grčku. No, i tamo je igrao nezaliječen, psihički u strahu od novih ozljeda. I ubrzo dospio u Hrvatsku...

"Vjerujte, Ohandza je pravi igrač. To se odmah vidi. Još dok su postojale samo špekulacije da može otići u Hajduk, rekao sam kako bi Splićani time napravili dobar potez. Ohandza će biti veliko pojačanje Hajduka" kazao je Hrvoje Štrok, iskusni veznjak koji je prošle sezone u Sesvetama dijelio svlačionicu s novim igračem Hajduka.

A cijeli članak o tome tko je Franck Ohandza Zoa pročitajte na portalu Goal.com.

Komentara 4

DU
Deleted user
16:12 10.07.2015.

Da Štrok slažem se za Hajduk pojačanje. S njim će se lako probiti u sredinu ljestvice Hnl-a.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
16:34 10.07.2015.

Bili tići su dobili malo tamniji ten .Nagomilaju strance sumnjive kvalitete dok njihovi dečki sjede na klupi , žalosno .

DO
dodotatino
22:04 10.07.2015.

uskoro izlazi Brbić sa onom poznatom kao i za Mileta: Samo nemoralna ponuda. Već dolaze milionske ponude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije