Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVEJEDNO OTIŠAO

Oglasio se i HNS! 'Sosa je bio upoznat s planom da se na njega računa'

VfB Stuttgart - FC Augsburg
Tom Weller/DPA/PIXSELL
10.05.2021.
u 17:00

- HNS nikad neće zadirati u neovisnost izbornika bilo kojeg uzrasta.

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je da prihvaća odluku nogometaša Borne Sose da nastupa za njemačku reprezentaciju.

- HNS primio je na znanje kako je Borna Sosa u telefonskom razgovoru obavijestio izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića kako namjerava u budućnosti predstavljati reprezentaciju Njemačke. HNS prihvaća i poštuje odluku Borne Sose koji poput svakog igrača ima pravo odabrati za koju će reprezentaciju nastupati, sukladnom Fifinom statutu - stoji u priopćenju Saveza koje je objavljeno na službenim stranicama.

- HNS nikad neće zadirati u neovisnost izbornika bilo kojeg uzrasta, no Sosa je neupitno bio u planovima stručnog stožera A reprezentacije koji je s njim bio u kontaktu posljednjih pola godine. Pritom je Sosa bio upoznat s planom da se na njega računa za okupljanje u ožujku, kada je na zamolbu izbornika U-21 Igora Bišćana prepušten mladoj reprezentaciji, imajući u vidu važnost Europskog prvenstva i činjenicu da ne može igrati na prve dvije utakmice tijekom tog okupljanja - dodaje Savez u priopćenju.

HNS i stručni stožer A reprezentacije ističe da je "Sosa primjer igrača koji je prošao cijeli razvojni put mladih hrvatskih selekcija i pritom postao spreman dati doprinos uspjesima A reprezentacije, što je prirodni put koji su prošli brojni igrači i sustav koji je iznjedrio aktualne svjetske doprvake".

HNS također navodi da neće komentirati eventualni postupak promjene nogometnog državljanstva jer se radi o FIFA-inom predmetu o kojem HNS nema sve relevantne informacije, dodajući da pritom ne sumnja da će FIFA donijeti odluku sukladnu svim važećim propisima.

Komentara 4

DU
Deleted user
18:04 10.05.2021.

Hrvatska zbog korupcije godišnje gubi oko 8.5 milijardi eura a ovaj "privatni" medij koji dobija i naš novac iz proračuna, izbacuje ovakve nebitne članke svakih pola sata 😏

UN
Undertaker
17:55 10.05.2021.

Koliko je za vatrene igralo iz drugih zemalja jer je to bila njihova odluka i šta se dogodilo? Zaželimo mu svu sreću.

LU
lukatia
17:51 10.05.2021.

Kakav sjajan plan HNSa. Mladić je odigrao 54 službene utakmice za selekcije Hrvatske od 14-21 godine, sad ima 23. Na mjestu reprezentativnog lijevog beka u zadnje tri godine su igrala 4 igrača, nijedan od njih nije Sosa, a oni su baš na njega računali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije