Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ KODŽOMAN

Dinamo: 'Nije slučajno da ovakve vijesti izlaze prije ovako velike utakmice'

Igor Kodžoman
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
20.02.2019.
u 21:54

Upravo zbog toga je u najmanju ruku čudno što se rješenje objavilo u medijima prije nego je stiglo na adresu onih kojima je namijenjeno i tu izražavamo sumnju u kršenje pozitivnih zakonskih propisa, poručili su iz Dinama

Nakon što je u medijima izašla vijest kako je sportska inspekcija navodno donijela rješenje u povodu prijave Udruga članova Dinama ''Dinamo – to smo mi'' koja je prijavila predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana, oglasio se i Dinamo. 

Podsjetimo, Kodžoman bi tako, po sili zakona, bio prisiljen napustiti mjesto na kojem se sada nalazi jer osobe koje su pravomoćno osuđene ne mogu obavljati posao na tako visokoj poziciji u sportu. Udruga članova Dinama ''Dinamo to smo mi'' prijavila je sportskoj inspekciji predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana i zatražila da mu se izrekne zabrana djelovanja u sportu te da se time automatski smijeni s pozicije u klubu

- Tragom vijesti koje su objavljene na pojedinim internet portalima, GNK Dinamo ovim putem obavještava javnost kako klub nije zaprimio rješenje Sportske inspekcije (Grada Zagreba) kojom se predsjednik Uprave kluba kažnjava zabranom obnašanja dužnosti u organizaciji sportskih natjecanja, kao i upravljačkim strukturama i skupštinama kluba, udruge ili trgovačkog društva.

Upravo zbog toga je u najmanju ruku čudno što se rješenje objavilo u medijima prije nego je stiglo na adresu onih kojima je namijenjeno i tu izražavamo sumnju u kršenje pozitivnih zakonskih propisa.

Osim toga, ne možemo se oteti dojmu kako je objava rješenja u pojedinim medijima u predvečerje velike europske utakmice Dinama nije slučajna te je u službi daljnje destabilizacije kluba koji bilježi ponajbolje rezultate u novijoj povijesti.

Iako je nezahvalno komentirati rješenje koje, ponavljamo, još uvijek nismo zaprimili, pretpostavljamo kako je to rezultat neobjavljivanja financijskog izvještaja za 2017. godinu na mrežnim stranicama kluba u kratkom zakonskom roku.  Želimo istaknuti da se radi o banalnom prekršaju koji ničim nije ugrozio neometano i zakonsko odvijanje sportskih aktivnosti kao i djelovanje kluba u skladu sa zakonom. Klub je u zakonskom roku predao financijski izvještaj za proteklu godinu FINA-i te svim ostalim institucijama u skladu s hrvatskim zakonskim propisima.

>> Pogledajte što je rekao Nenad Bjelica uoči utakmice s Viktorijom 

Predsjednik uprave GNK DINAMO imajući u vidu daljnji sportski prosperitet kluba prihvatio je osobnu odgovornost za navedeni slučaj, iako sam nije sastavljao izvještaj, te je isti bio u nadležnosti njegovih prethodnika.

Na ovaj način, a temeljem ovako izdanog Rješenja, pod uvjetom da je objava u medijima istinita, ugrožava se daljnji razvoj kluba, krše osnovna Ustavna prava kao što je pravo na rad i pravo na djelotvoran pravni lijek i žalbeni postupak, ugrožava  egzistencija osoba koje rade u klubu kao i njihovih obitelji, a posebno iznimno pozitivna atmosfera koja je stvorena u klubu i oko njega.

Predsjednik Uprave i GNK Dinamo će po primitku rješenja poduzeti sve zakonom predviđene pravne radnje i postupke u svrhu zaštite predsjednika Uprave i  funkcije koje obnaša u klubu te kluba u cjelini kako bi se zaštitio dignitet kluba i svih koji aktivno rade za dobrobit kluba - priopćili su iz kluba.

>> Pogledajte trening vratara Dinama prije utakmice s Viktorijom

Ključne riječi

Komentara 12

AR
Arger
22:08 20.02.2019.

Dimamo je samo dinamov...nikako od nekakvih (nema takve grozno uvredljive rijeci kojom bi opisao te tipove).

MA
Marsijanac
23:35 20.02.2019.

I kad ce teske Jugoslavencine, koje su prebacile milijarde dinara u strane banke , biti procesuairane? Proslo je vec 30 godina i nikom nista...

DE
Deodatus
06:51 21.02.2019.

Udruge su same sebi svrha, ta smeće treba ukinuti pod hitno u kojem god bili klubu ili društvu. Fuj nesposobnjakovići!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije