Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Odzvonilo dugim mečevima

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
06.12.2018.
u 07:45

Nastup na Australian Openu je potvrdila Serena Williams, sedmerostruka pobjednica.

Nakon US Opena i Wimbledona, još jedan Grand Slam turnir, Australian Open, odustaje od maratonskog petog seta koji se prije igrao dok jedan od suparnika ne bi ostvario prednost od dva gema.

Na US Openu se kod omjera 6:6 u petom setu igra klasični tie-break, u Wimbledonu će biti isto tako, ali kod omjera 12:12 u gemovima, a Australci razmišljaju o tome da razrješenje traže pri omjeru od 6:6, ali nakon toga bi se igrao produljeni (super) tie-break, dakle onaj do osvojenog desetog poena (ili na dva poena razlike kod omjera 9:9), kakav se poodavno primjenjuje u susretima parova.

Od novosti vezanih za Australian Open spomenimo da je nastup potvrdila Serena Williams, sedmerostruka pobjednica, a trebao bi zaigrati i Andy Murray – sa zaštićenim renkingom. Marin Čilić branit će finale (poražen od Federera). 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar southman
southman
09:28 06.12.2018.

Tie-break bi se u svim Grand Slam turnirima trebao igrati nakon 10 : 10 i to produženi tie-break do 10 ! Lijepo je pročitati da se Serena i Andy vraćaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije